fbpx Huayhuash - Peru - Groepsreizen - Zuiderhuis

Peru

Huayhuash

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Jan Gysbrechts Lees meer
groepsreis in het hooggebergte van Peru
9-daagse Huayhuash circuit
bezoek aan Machu Picchu en Cusco

Het Noorden van Peru herbergt enkele van de meest spectaculaire berggebieden ter wereld. Ze maken deel uit van de Andes-keten die het gehele Zuid-Amerikaanse continent doorloopt, van Colombia tot Vuurland.

Na aankomst in hoofdstad Lima vliegen we meteen door naar Cusco waar we lager in de heilige vallei ons in een hotelletje settelen. De komende dagen wennen we al wat aan de hoogte en wandelen we de korte Inca trail naar Machu Picchu. Na dit bezoek en een kort verblijf in Cusco vliegen we terug naar Lima en nemen we de bus naar Huaraz, de ideale locatie voor enkele mooie acclimatisatiewandelingen door de Cordillera Blanca naar het meer van Churup en Laguna 69.

Op dag 9 reizen we langs enkele traditionele Peruaanse dorpjes naar het startpunt van de Huayhuash trekking. De Cordillera Huayhuash werd bij ons vooral bekend door het boek ‘Touching the Void’ van Joe Simpson, waarin Simpson zijn hachelijke avontuur en wonderbaarlijke redding bij de beklimming van de Siula Grande verhaalt. Dit gebied is puur en ruig – de Andes op zijn extreemst. De bergen vormen een bijna verticale wand die opeens tevoorschijn komt uit het omringende hoogland. De tocht leidt ons over verschillende hoge passen, langs turquoise gletsjermeren, quenua bossen en groene Andesweiden, begraasd door wilde lama ‘s. Overal hebben we onvergetelijke zichten op de met sneeuw en ijs bedekte vijf- en zesduizenders. Boven ons zweeft de condor op zoek naar kadavers van herten of runderen.

We kamperen tijdens deze trektocht op schitterende plekjes langs een heldere beek of bij een glinsterend meer met zicht op imponerende bergen. In negen dagen wandelen we rond het adembenemende Huayhuash-massief.

Het circuit geldt als één van de mooiste trektochten ter wereld en is een hooggebergte-trekking op zijn best.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
06 jul 2024 > 27 jul 2024
MEER SUGGESTIES
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië