fbpx In het spoor van de Maya's - Mexico, Guatemala, Belize - Groepsreizen - Zuiderhuis

Mexico, Guatemala, Belize

In het spoor van de Maya's

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Iris Van den Steen Lees meer
gevarieerde groepsreis door 3 parels van landen in Centraal-Amerika
precolumbiaanse culturen in Chichén Itzá, Uxmal, Palenque, Tikal en Xunantunich
watervallen, sinkholes, meren, lagunes en de Caraïbische Zee

Tijdens deze gevarieerde groepsreis ontdekken we 3 prachtige landen in Centraal Amerika: Mexico, Guatemala en Belize. Deze regio word wel eens de Maya route genoemd, er is dus veel te ontdekken op cultureel en historisch gebied, maar daarnaast valt er ook heel wat meer te beleven. We bezoeken koloniale steden, indrukwekkende Mayatempels, beklimmen een actieve vulkaan, slenteren over gezellige marktjes en bezoeken een koffieplantage. Kleurrijk geklede Mayavolkeren, het helblauwe meer van Atítlan, grasgroene jungles en duik- en snorkelparadijs Belize doet ons verliefd worden op dit gebied.

Op cultureel vlak zijn er vele precolumbiaanse culturen te ontdekken. In deze regio zwaaiden de Maya’s de plak, terug te vinden tijdens ons bezoek aan de verschillende sites in zowel Mexico, Guatemala als Belize. We bezoeken de must-do’s als Chichén Itzá en Palenque in Mexico en Tikal in Guatemala, maar doen ook een aantal minder bekende sites aan zoals Uxmal in Mexico en Xunantunich in Belize.

De koloniale architectuur van Antigiua, San Cristobal de las Casas en Mérida doet ons denken aan de tijd van de Spaanse verovering. We bezoeken ook inheemse dorpen en ontdekken een heel aparte religie, zo bezoeken we oa een Maya-kerk en leren we bij over hoe de Maya’s leven en overleven. Dit voelen we ook tijdens een bezoek aan de kleurrijke markt van Chichicastenango en vanop het wondermooie meer van Atítlan, dat omringd word door verschillende Maya dorpen.

Aan water tijdens deze reis geen gebrek! In Mexico ontdekken we cenotes in Yucatan en watervallen in Chiapas, in Guatelmala blijven we een aantal keren bij een meer (Atítlan, Peten Ítza) en in Belize worden we getrakteerd op de azuurblauwe wateren van de Caraïbische Zee, die heel uitnodigend zijn om te snorkelen en te zwemmen. Dit ook in Mexico, Quintana Roo, waar we naast de prachtige kustlijn ook tot rust komen bij de wondermooie lagune van Bacalar.

Deze reis laat het beste zien van 3 buurlanden die toch best verschillend zijn, ieder met een aparte vibe en charme. Na de reis wil je maar één ding, en dat is zo snel mogelijk terugkomen!

Lees meer
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
22 nov 2024 > 12 dec 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Mexico
Ontdek onze reizen in Mexico
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië