fbpx Juwelen van de Archipel: Flores en Bali - Indonesië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Indonesië

Juwelen van de Archipel: Flores en Bali

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Katrien Moerloose Lees meer
afwisselende groepsreis door schilderachtige berglandschappen en wonderlijke onderwaterwereld
sta oog in oog met de prehistorische komodovaraan
ontmoet lokale stammen en ontdek hun tradities

Tijdens deze groepsreis door Indonesië krijgen we het beste van 2 werelden: wonderbaarlijk mooi en niet te missen parel Bali én het minder bekende en ongerepte eiland Flores. Dit zijn dé eilanden bij uitstek voor wie op zoek is naar een exotische bestemming en waar natuur, cultuur, contact met de lokale bevolking en tropische stranden elkaar ontmoeten.

Flores biedt smeulende vulkanen, de unieke Komodo varanen, een kleurrijke onderwaterwereld, spinnenweb vormige rijstterrassen, ontmoetingen met lokale bergstammen, natuurlijke warmwaterbronnen en verscholen baaien met poederfijn zand. Bali verwent ons dan weer op culinair, artistiek en cultureel niveau aan de hand van gezellige restaurantjes, culturele voorstellingen en fantastisch gelegen tempels.

We vliegen via Bali naar het hart van Flores, waar we even kunnen bekomen aan het mooie strand. We trekken door de groene bergen naar goedbewaarde traditionele dorpen. Onze lokale gids vertelt ons alles over de leefwereld van de tribale stammen en hun eeuwenoude tradities.

Gewikkeld in warme kledij wachten we vol spanning op het volgende hoogtepunt van de reis: het lichtspektakel van de zonsopkomst vanop de top van de actieve Kelimutu-vulkaan. We laten ons betoveren door het uitzicht over de kratermeren die continue van kleur veranderen.

Daarna gaan we op zoek naar de oeroude komodovaraan tijdens een 2-daagse boottocht naar de eilanden Komodo en Rinca. Deze ‘draken’ worden tot 3 meter lang en 150 kg zwaar en leven hier in het wild! De eilanden zijn ook dé plaatsen bij uitstek om de mooie koraalriffen al snorkelend te verkennen. Met een beetje geluk spotten we reuze zeeschildpadden, rifhaaien of reuze mantaroggen.

Nadien vliegen we terug naar Bali waar we het eigenzinnige stadje Ubud, de Hindu-cultuur en de omliggende dorpjes met de fiets verkennen. We rijden verder oostwaarts, naar Sidemen, van waaruit we twee prachtig gelegen tempels bezoeken: Lempuyang en Tirtagangga. Vanop de eerstgenoemde tempel kijk je uit over de Agung vulkaan, de poort staat bekend als ‘The gates to heaven’. Tirtagangga is een heus waterpaleis. Deze tempels zijn werelberoemd, nu weten we waarom! Dankjewel Bali, voor de perfecte afsluiter van een topreis!

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
04 mei 2024 > 19 mei 2024
Bekijk voor het boeken de nota
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Afreisdata
04 mei 2024 > 19 mei 2024
Bekijk voor het boeken de nota
MEER SUGGESTIES
Reizen in Indonesië
Ontdek onze reizen in Indonesië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië