fbpx Langs de Zijderoute - Oezbekistan - Groepsreizen - Zuiderhuis

Oezbekistan

Langs de Zijderoute

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Culturele groepsreis met de focus op zowel oude als recente geschiedenis, én genoeg tijd om zelf rond te wandelen
Inclusief twee homestay overnachtingen op het platteland met schitterende wandeling
Bezoek van de adembenemende zijderoute-steden: Khiva (met uitstap tot in de noordelijke steppes), Bukhara en Samarkand

Centraal Azië is een oneindige landmassa van woestijnen, steppen en bergen waar oude culturen en moderne staten elkaar ontmoeten. In lang vervlogen tijden was dit gebied bevolkt door rondtrekkende nomaden, woestijn- en bergvolkeren. Machtige rijken lieten er een indrukwekkend cultureel erfgoed achter. Het is de regio waar Alexander de Grote doortrok, waar Djenghiz Khan en Timoer Lenk huishielden, hier werden oost en west verbonden door de Zijderoute.

Het einde van de achtste eeuw was de bloeiperiode van het Samaniedenrijk, met Buchara als hoofdstad. De handel tussen China en het westen floreerde. De Zijderoute bracht welvaart en zorgde ook voor artistieke en intellectuele uitwisselingen. De Zijderoute was als een estafetteloop, waarbij de goederen na elke etappe aan een andere karavaan werden doorverkocht. We bezoeken de drie best bewaarde karavaansteden: Samarkand, Khiva en Bukhara. Zo krijgen we een beeld van de economische en religieuze achtergrond van de Zijderoute.

Oezbekistan wordt bevolkt door hartelijke mensen die de strikte Arabische interpretatie van de Islam een menselijk gelaat geven. Een nacht verblijven we bij een boerenfamilie op het platteland. De sfeer is er relax, we genieten er van de warme gastvrijheid en spontane ontmoetingen met een verrassend authentieke bevolking.

Ga mee op ontdekking van Oezbekistan: een eigenzinnige combinatie van communistische moslimkapitalisten gemengd met puur oriëntaalse ambiance. We bieden een uniek programma door de combinatie van cultuur en activiteit, van steden en platteland, van hotels én homestays. Het programma is eveneens uniek door de flexibiliteit van de reisgids om een eigen klemtoon te leggen aan je reis. Alle voorstellen worden steeds in overweging genomen!

Lees meer
Beschikbare data
28 sep 2024 > 10 okt 2024
Bekijk voor het boeken de nota
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Afreisdata
28 sep 2024 > 10 okt 2024
Bekijk voor het boeken de nota
MEER SUGGESTIES
Reizen in Oezbekistan
Ontdek onze reizen in Oezbekistan
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië