fbpx Mallorca, Serra de Tramuntana - Spanje - Groepsreizen - Zuiderhuis

Spanje

Mallorca, Serra de Tramuntana

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
D'Haese Ludwig Lees meer
wandelreis in groep vanuit vast verblijf
GR221 en klooster van Lluc
bezoek aan het Drakeneiland

Mallorca is Europa’s vakantie-eiland nummer één. Op slechts enkele uren vliegen van België wacht de vakantieganger een typisch mediterrane manier van leven, en dit met meer dan 300 dagen zon per jaar.

Voor natuurvrienden is dit een uitermate aantrekkelijk en veelzijdig eiland. Ver weg van de overvolle kusten in het zuiden komen wandelaars en klimmers in het stille binnenland volledig aan hun trekken. Lieflijke dalen, spectaculaire kloven en niet in de laatste plaats de imposante bergketen van de Serra de Tramuntana maken het Middellandse Zee-eiland tot een zeer bekoorlijk reisdoel, dat ontelbare panoramische toppen en landschappelijke ontdekkingen te bieden heeft.

Speciaal in het voorjaar laat Mallorca zich van zijn mooiste kant zien, als weiden vol bloemen en honderdduizenden amandelbomen hele landstreken in bloeiende tuinen veranderen. En wat Mallorca extra attractief maakt: van in de bergen ligt de zee vaak binnen gezichtsbereik.
Af en toe krijgen we zicht op een van de 85 nog bewaard gebleven wachttorens die uit angst voor piraten rondom het eiland zijn gebouwd. En ver van de gebaande wegen vind je zo nu en dan zelfs nog een eenzame baai om een duik in te nemen.

We doen wandelingen langsheen de GR 221 en andere wandelpaden. We doen klovenwandelingen, waarbij de oorspronkelijke natuur van Mallorca kan worden verkend. We wandelen in de voetsporen van kalkbranders, kolenbranders en sneeuwverzamelaars, die een dicht vertakt netwerk van paden hebben achtergelaten. Bijzonder romantisch zijn de wandelingen over geheime smokkelaarspaadjes, oude ruiterpaden en vooral de onlangs weer gerestaureerde geplaveide pelgrimspaden.

Tijdens onze wandelingen komen we in idyllische dorpjes waarvan er verschillende op de lijst staan van “10 mooiste dorpen van de Balearen”.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
20 mei 2024 > 27 mei 2024
18 aug 2024 > 25 aug 2024
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
20 mei 2024 > 27 mei 2024
18 aug 2024 > 25 aug 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Spanje
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië