fbpx Menorca, de ongerepte Balearenparel - Spanje - Groepsreizen - Zuiderhuis

Spanje

Menorca, de ongerepte Balearenparel

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
D'Haese Ludwig Lees meer
wandelreis in groep vanuit vast verblijf
Cami de Cavalls en stranden met heldere zee
Mahon en Ciutadella

Menorca hoort, samen met Mallorca, Ibiza en Formentera, bij de eilandengroep de Balearen. Menorca is gelukkig nog niet ontdekt door hordes toeristen.  Dat is wat het eiland bijzonder maakt.

Van alle wandelingen op Menorca, is de Cami de Cavalls de meest bekende en spectaculairste.  Dit wandelpad is 185 km lang en loopt langs de gehele kust van het eiland.  Vroeger werd het door militairen te paard gebruikt om de veiligheid van het eiland te bewaken.  Wij hebben er de mooiste delen uitgepikt en zo doorkruisen we rotsachtige gebieden en valleien, oude wachttorens, vuurtorens en loopgraven.  Maar het allermooiste zijn toch wel de vele stranden die direct aan het wandelpad liggen.  Kleine en prachtige baaitjes, waar je in alle rust even kunt bijkomen en je even kan zwemmen in de zee.

Naast wandelen heeft het eiland nog veel meer te bieden.  Je vindt op het eiland veel bezienswaardigheden en je kunt er verschillende activiteiten doen.  Wat dacht je van struinen door de smalle straatjes van Mahon of van Ciutadella.

De Monte Toro ligt ten oosten van Es Mercadal.  Hier staat een klooster dat in 1670 werd gebouwd.  Het klooster staat vooral bekend om het beeld van de Verge del Toro dat zich in de kerk bevindt.  De legende gaat dat een stier een groep monniken geleid heeft naar een beeld van de Heilige Maagd in een grot en dat de Monte Toro daarnaar vernoemd is.  De stier vind je aan de voeten van het Mariabeeld en één van de kapellen in het klooster herbergt de grot waar het beeld gevonden is.

Menorca staat sinds 2006 in zijn geheel op de UNESCO, in de categorie biosfeerreservaat.  Het eiland is prachtig, verzorgd, natuurlijk, authentiek, groen, onaangetast en rustgevend.  Op Menorca vind je voornamelijk schattige witte huisjes met het typische toegangshek dat  van hout gemaakt is en je overal tegenkomt op onze wandelingen.

Menorca heeft maar liefst 197 prachtige stranden.  Variërend van brede zandstranden die voorzien zijn van alle gemakken tot kleine idyllische baaitjes, waarvoor je soms wel een uur moet lopen.  Eén ding hebben ze gemeen: het water is kraak- en kraakhelder.  We zijn al op veel plekken geweest maar tijdens het wandelen ontdekten we het meest blauwe water dat we ooit gezien hebben!

Het eiland heeft ook 274 stenen monumenten die wijzen op het bestaan van mensen op het eiland in de prehistorische periode, ze worden Talaiots genoemd.  Het eiland heeft tevens een rijke en gevarieerde flora met meer dan 900 bloeiende plantensoorten, evenals maar liefst 17 soorten libellen en 30 soorten vlinders.

Deze wandelvakantie zit overvol met afwisseling!  Je ziet dan dat het eiland verschillende gezichten heeft.  Van de parelwitte stranden met helderblauw water in het zuiden, tot de verlaten vlakten in het noorden. We komen voorbij authentieke dorpjes, aantrekkelijke steden, groene bossen, heide, zandpaden en soms lopen we zelfs even over het strand.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
16 jun 2024 > 23 jun 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Spanje
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië