fbpx Zuiderhuis - Met de mountainbike door Tanzania

Tanzania

Met de mountainbike door Tanzania

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Bert Wallyn Lees meer
In groep, met Vlaamse een mountainbike professional, door ongerept Tanzania
410 kilometer geitenpaden, bush tracks, gravel- en aardewegen
Schitterende landschappen, bijzondere ontmoetingen, unieke overnachtingsplaatsen

Deze mountainbike off-roadtrip is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Bert Wallyn, ervaren mountainbiker, begeleider van exotische MTB-reizen en eigenaar van ‘Het Stuur’, en Steven Andries, de Tanzania-expert van Zuiderhuis die het land beter kent dan zijn broekzak. Wat we je voorschotelen, is uniek: een uitdagende off the beaten track mountainbiketrip doorheen een fantastische regio die langs paden gaat waarop Bert tijdens de terreinverkenning als eerste westerling passeerde.

Tanzania: Met de Kilimanjaro, Zanzibar en wereldberoemde parken als de Serengeti en Ngorongoro heeft Tanzania heel wat troeven in huis die doorgaans ruim volstaan voor de ‘gemiddelde reiziger’. Maar wij zijn geen ‘gemiddelde reizigers’. Dus mag het iets anders zijn, op maat van ons, mountainbikers met lust voor avontuur. Deze reis speelt zich grotendeels bovenop de ‘Grote Slenk’ af, in een ongerept heuvelachtig gebied met zoutmeren, dat geprangd zit tussen de Ngorongoro Conservation Area, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park, Mount Hanang en Tarangire National Park. Het is een schitterende regio met zeer gevarieerde landschappen en weidse zichten die amper of niet bezocht wordt. We vinden er enkele van de meest bijzondere en tradionele Tanzaniaanse stammen terug die we enkel kunnen bereiken via niet in kaart gebrachte geitenpaadjes en bush tracks. Precies wat we zoeken!

Off the beaten track: Het is niet zo moeilijk om in de regio waarin we fietsen asfalt te vermijden. Er is er namelijk geen. Voor een unieke mountainbikereis volstaat het echter niet om alleen asfalt te vermijden. We proberen ook zoveel mogelijk de bredere gravelwegen te ontlopen. Niet dat er hier veel verkeer rijdt – wel integendeel – maar kleine paadjes of tracks ‘in the middle of nowhere’ zijn nu eenmaal leuker, uitdagender en mooier. Onder andere om die reden nemen we ook een lokale fietsgids mee die Kiswahili spreekt. Want ‘in the middle of nowhere’ spreekt er niemand nog Engels.

Uitdagend: Dit is geen standaard gezinsuitstap. Met deze reis mikken we op sportieve fietsers met een minimum aan mountainbike-ervaring, het nodige doorzettingsvermogen en een goede fiets. Het terrein is vaak ruw, de afstanden zijn niet min en we leggen wel wat hoogtemeters af. Daarmee willen we echter niet gezegd hebben dat enkel afgetrainde atleten deze reis aankunnen. De professionele begeleiding voor en tijdens de reis en het fietsen in groep, dat scheelt een slok op de borrel. ‘Zondagsrijders’ met veel goesting en wilskracht zijn van harte welkom!

Unieke overnachtingsplaatsen: We kiezen tijdens deze reis bewust voor een bijzondere homestay, kleinschalige, prachtig gelegen lodges en mobiele tentenkampen. Zo garanderen we de authenticiteit en is de beleving des te intenser. Omdat we een gebied verkennen waar geen toerist zich nog begeeft en er amper bewoning is, zetten we 3 nachten na mekaar ons eigen mobiel tentenkamp op met douches en toiletten. Daarvoor hebben we een logistieke crew die ons vooruit reist zodat je zelf niets meer hoeft te doen bij aankomst. Het laat ons toe om de beste locaties te kiezen. Kamperen op de oever van Lake Balangida of bij het ochtendkrieken op jacht gaan met de Hadzabe, zou anders nooit mogelijk zijn. De plaats waar we slapen is telkens de kers op de taart, na een stevige dag fietsen. Geen ‘plastic’ dansjes of toeristenvallen, maar ‘the real thing’, onversneden en indrukwekkend!

Ben jij een sportieve mountainbiker met zin voor avontuur en ontdekken en met een voorliefde voor schitterende landschappen en bijzondere ontmoetingen? Dan is deze reis een once-in-a-lifetime ervaring!

Lees meer
Fietsniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
01 jun 2024 > 10 jun 2024
MEER SUGGESTIES
Extensies
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië