fbpx Paasavontuur naar het betoverende Ceylon - Sri Lanka - Groepsreizen - Zuiderhuis

Sri Lanka

Paasavontuur naar het betoverende Ceylon

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Marc Colyns Lees meer
ontdek de culturele driehoek van Sri Lanka
spot wilde olifanten in het Yala National Park en verblijf er in een prachtige boomhut
zeeschildpadden, steltvissers en prachtige zonsondergangen aan de zuidkust

Sri Lanka heeft twee moessonperiodes. Bij het samenstellen van deze groepsreis doorheen de parel van de Indische Oceaan hebben we hier uiteraard rekening mee gehouden. De noordoosten-moesson, ook wel Maha genoemd, duurt van november tot april. Tijdens deze moesson blijft het in het zuidwesten van Sri Lanka vrij droog. Ideaal dus om dit tropisch deeltje te bezoeken.

We starten ons avontuur in Negombo en komen even op adem na een lange vlucht.

Eén van de hoogtepunten van Sri Lanka is de zogenaamde Culturele Driehoek, waar we o.a. koningssteden, boeddhistische tempels, oude paleizen en archeologische bezienswaardigheden van meer dan 2500 jaar oud bezoeken. Eén van de ervaringen die je niet mag missen is de culturele dansshow in Kandy, de voormalige koninklijke hoofdstad van Sri Lanka. Deze stad staat ook bekend voor de Arts & Crafts. We brengen er o.a. ook een bezoek aan een batikfabriek alvorens we onze rondreis verder zetten.

Verscholen in de bergen en gelegen op zo’n 2000 m hoogte is het stadje, Nuwara Eliya. De streek is echter vooral bekend omwille van de vele theeplantages. Een bezoek aan deze regio is niet compleet zonder een stop te maken aan een theelandgoed, waar je de levendige groene theevelden kan bekijken die voor zoveel mensen het beeld van Sri Lanka belichamen. Het volgende op onze planning is de treinrit naar Ella, eentje die je nooit zal vergeten omwille van de prachtige uitzichten en de unieke setting.

Voor we genieten van de rust en de parelwitte stranden, brengen we een bezoek aan het nationaal park van Yala. We maken een jeepsafari tussen wilde olifanten, jakhalzen, luiaarden, buffalo’s, apen, herten, krokodillen en tal van vogelsoorten. Wie weet zien we zelfs een luipaard, geluk bepaalt wat je ziet. In de 4×4 beleven we sowieos een unieke ervaring!

Om onze laatste dagen in Sri Lanka goed af te sluiten genieten we nog verder van de Indische Oceaan: al zwemmend, optioneel snorkelend/surfend, of al chillend op het strand. We bezoeken een opvangcentrum voor zeeschildpadden, die ervoor zorgen dat de schildpadeieren op een veilige plek kunnen uitkomen.

Vooraleer we terugkeren naar Colombo wandelen we door het eeuwig groene Sinharaja regenwoud, gekend voor haar eco-toerisme en schoonheid (Unesco World Heritage site). Het is zonder twijfel rijk aan een grote diversiteit planten en dieren, en een specifieke vegetatie die we nog niet tegenkwamen op onze reis.

Je zal zien dat Sri Lanka de naam van ‘Parel in de Indische Oceaan’ echt verdient!

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
30 mrt 2024 > 14 apr 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Sri Lanka
Ontdek onze reizen in Sri Lanka
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië