fbpx Tenerife, stralend wandelparadijs rond de Teide - Spanje - Groepsreizen - Zuiderhuis

Spanje

Tenerife, stralend wandelparadijs rond de Teide

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Bart Vandecapelle Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer
Teide, Teno, Anaga, Paisaje Lunar, Los Gigantes
Canarische gastronomie, zon en zee

Wandelen in het Paisaje Lunar met zicht op de Teide. Tenogebergte, Anaga nevelwoud en de kliffen van Los Gigantes. Van maanlandschap naar weelderige natuur.

Tenerife, het grootste van de Canarische Eilanden, is vooral bekend om z’n toeristische infrastructuur voor zonnekloppers en overwinteraars. Maar wist je dat dit subtropisch eiland ook enkele van de meest indrukwekkende wandelgebieden ter wereld herbergt? En dat je er tijdens onze donkere wintermaanden kan genieten van best aangenaam en zonnig wandelweer?
We verkennen de mooiste regio’s in de 4 windstreken rondom de Teide-vulkaan, ver weg van het massatoerisme en de volgebouwde badplaatsen.

Onze reis begint langs de zuidelijke flank van de iconische Teide, een majestueuze vulkaan van 3718 meter die trots boven het eiland uitsteekt. Vanuit Vilaflor wacht ons een opwarmertje doorheen een surrealistisch maanlandschap (“Paisaje Lunar”). We gaan een versnelling hoger voor een start vanuit de reusachtige Teide-krater, op en over de Guajara top (2720m), gevolgd door een geleidelijke afdaling langsheen de kraterkam.

Vervolgens trekken we westwaarts langsheen indrukwekkende kloven (barranca’s) en beboste heuvels naar Adeje, en daarna zelfs helemaal tot aan de kust voor een gedurfde tocht door de reuzenkliffen van Los Gigantes.

Maar Tenerife heeft nog veel meer te bieden. We ontdekken het noordelijke Teno-gebergte, een ruig en afgelegen gebied dat bekend staat om zijn kliffen, diepe kloven en groene valleien. Terwijl je door dit natuurlijke juweeltje wandelt, word je omringd door een weelderige vegetatie en geniet je van panoramische uitzichten over de azuurblauwe oceaan.

Tenslotte trekken we naar het oosten: de Anaga-regio is een ongerept stukje paradijs met laurierbossen, steile bergkammen en schilderachtige dorpjes. We bewandelen de camino’s van dit UNESCO Biosfeerreservaat en genieten van de schoonheid om ons heen.

Tijdens de wandelingen pauzeren we voor de zelf samengestelde picknick maar meestal lunchen we onderweg in een volkse Canarische eetgelegenheid. ’s Avonds genieten we van de lokale gastronomie. We logeren ook meermaals langs de zonnige kust met zwemgelegenheid.

Mogelijkheid tot inkorten van bepaalde etappes in functie van de behoeften.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Er zijn momenteel geen afreisdata gepland.

  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata

Er zijn momenteel geen afreisdata gepland.

MEER SUGGESTIES
Reizen in Spanje
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië