fbpx Van de Zuidelijke Karpaten tot aan de Donaukliffen - Roemenië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Roemenië

Van de Zuidelijke Karpaten tot aan de Donaukliffen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Zuiderhuis reisleider Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer van Karpaten tot Donau
begeleid door een Roemenië-expert die Roemeens en Nederlands spreekt
4 gebergtes met hun lokale cultuur

Het avontuur start op de Transalpina in Rânca en loopt langs de zuidelijke kant van de Karpaten tot aan de imposante kliffen van de Donau.

In Boekarest, de hoofdstad van Roemenië staan een bezoek aan het Paleis van het Volk en aan het oude stadscentrum op het programma. Het Paleis van het Volk was het laatste megalomane project van dictator Ceaușescu, waarmee hij zijn land in een financiële en economische chaos stortte. Bucuresti werd in het interbellum wel eens het ‘Petit Paris’ genoemd. We wandelen langs de mooiste gebouwen. In Caru cu Bere dineren we, dit is het meest iconische restaurant van de stad met een eigen huisbrouwerij.

Vanuit Boekarest gaat het de volgende dag noordwestwaarts richting de Karpaten en maken we kennis met de Daciërs, de oorspronkelijke, fiere bewoners maar overwonnen door de Romein Trajanus in 101 na Christus.

Er zijn dagwandelingen gepland in 3 UNESCO-gebergtes: Retezat, Cheile Nerei-Beușnița en het Domogled-Valea Cernei-gebergte en één in het Parâng-gebergte. We wandelen naar het Gâlcescu-meer in het Pârang-gebergte, naar de Retezat-piek (als het onvoorspelbare weer het toelaat). In het Nera-gebergte loopt de wandeling doorheen een 10-tal voetgangerstunneltjes, in de loop der eeuwen uitgehouwen om de grondschatten uit het gebergte weg te halen én later gebruikt voor snelle, geheime troepenverplaatsingen om het Austro-Hongaarse keizerrijk te kunnen beschermen tegen oprukkende Ottomanen.

De bergwandelingen zijn telkens o.l.v. een parkranger of een professionele berggids. De nationale parken zijn hun natuurlijke habitat en ze vertellen vol trots over „hun” park en de resultaten van hun natuurbeheer.

De 4 gebergtes zijn totaal verschillend en gaan van gletsjermeren (Pârang), semi-mediterraan klimaat (Domogled), steile kloven en watervallen (Nera) tot savanne-achtige landschappen (Retezat).

Vanop de Donaukliffen hebben we een prachtig zicht op de Donau die vanuit Servië voor het eerst Roemenië binnenstroomt. We overnachten aan de voet van het Domogled-gebergte. Hier verbleef de Europese adel, waaronder keizerin Sisi in het kuuroord Băile Herculane (Herculesbad).

Op deze actieve wandelreis maken we van de gelegenheid gebruik om meest markante plekken te bezoeken, waaronder Horezu (Unesco), het middeleeuwse centrum van Sibiu, de burcht van de Hunyadi’s, Densuș, Sarmizegetusa en we trekken met een smalspoortreintje het Retezat-gebergte in.

Laat je vooral aangenaam verrassen door het lekker eten en drinken en de hartverwarmende gastvrijheid van onze gastheren en -vrouwen.

Roemenië – Karpatenland

Roemenië is één van die landen in Zuidoost-Europa waar je als reiziger zelf nog veel kunt ontdekken: de paden liggen er nog open, de natuur is er nog vrij ongerept, de bevolking is er gastvrij en hartelijk.

Op landschappelijk gebied verdelen de Karpaten het land, waardoor je er diverse landschapssoorten aantreft: zandstranden, de rivierdelta van de Donau – met vogels en vissen- en uiteraard bos.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Vermoedelijke prijs: €2400.

Vermoedelijke afreisdatum: augustus 2025.

Exacte prijs en datum komen eraan.

  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata

Vermoedelijke prijs: €2400.

Vermoedelijke afreisdatum: augustus 2025.

Exacte prijs en datum komen eraan.

MEER SUGGESTIES
Reizen in Roemenië
Ontdek onze reizen in Roemenië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië