fbpx Wild van Botswana - Botswana, Zimbabwe - Groepsreizen - Zuiderhuis

Botswana, Zimbabwe

Wild van Botswana

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleiders
Steven Andries Lees meer
Dirk Content Lees meer
begeleide groepsreis door de eindeloze, ongerepte wildernis van Botswana
een combinatie van mooie lodges en glamping op unieke wildlocaties
Vlucht over de Okavango, sleep-out op de zoutapnnen en de machtige Victoria Falls

Botswana is zonder twijfel een van de mooiste wildlife-bestemmingen ter wereld. Hier vinden we meer dan 600 vogelsoorten, volgen we bedreigde wilde honden tijdens een spectaculaire achtervolging, glijden we  in een mokoro naast krokodillen en nijlpaarden in bloemrijke lagunes, vliegen we in een klein vliegtuigje over de Okavango, slapen we onder de sterren op de Ntwetwe zoutpan en vergapen we ons aan grote kuddes badende olifanten in de Chobe rivier. En ondanks het feit dat Botswana op zich alle verwachtingen moeiteloos inlost, voorzien we tijdens deze groepsreis ook nog een zijsprongetje naar de machtige Victoria Watervallen, een natuurfenomeen zonder gelijke. Het kan niet op!

Tijdens deze begeleide groepsreis bezoeken we het immense Makgadikgadi Pans National Park en de zoutpannen van Ntwetwe, Chobe National Park met zijn enorme kuddes olifanten en buffels, de Victoria Watervallen in Zimbabwe, Savuti en zijn beruchte leeuwentroepen en uiteraard de tot de verbeelding sprekende Okavango Delta. In Moremi en Khwai, waar wilde honden thuis zijn, maken we een mokorotocht op de Khwai River. Olifanten, buffels, luipaard en leeuwen zijn nagenoeg een garantie, maar we gaan ook op zoek naar andere lokale specialiteiten als honingdassen en stokstaartjes. Dit alles tegen een indrukwekkend en gevarieerd decor van ongerepte wildernis met nauwelijks sporen van mensen.  Of dit nu je eerste of je vijftigste safari is, Botswana ontgoochelt nooit.

Onze Vlaamse Zuiderhuisgids vergezelt je van in Brussels Airport en wordt ter plaatse bijgestaan door ervaren Botswaanse wildlifegidsen. Ter plaatse wisselen we mooie lodges met zwembad af met glamping. Tijdens die kampeerdagen slapen we in comfortabele glamping-tenten (‘Meru-style’) met eigen sanitair en genieten we van een onberispelijke catering op de meest unieke locaties. Een reis die je nooit meer zal loslaten!

Lees meer
Comfortniveau i
Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

Beschikbare data
02 aug 2024 > 17 aug 2024
Bekijk voor het boeken de nota
03 sep 2025 > 17 sep 2025
Bekijk voor het boeken de nota
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Afreisdata
02 aug 2024 > 17 aug 2024
Bekijk voor het boeken de nota
03 sep 2025 > 17 sep 2025
Bekijk voor het boeken de nota
MEER SUGGESTIES
Reizen in Botswana
Ontdek onze reizen in Botswana
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië