fbpx Zoutvlaktes, woestijnen en watervallen - Bolivia, Chili, Argentinië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Bolivia, Chili, Argentinië

Zoutvlaktes, woestijnen en watervallen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Marc Colyns Lees meer
groepsreis naar de eindeloze zoutvlake van Uyuni in Bolivia
ontdek de watervallen van Iguazú, 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen
laat je verrassen door de grillige Argentijnse rotsformaties en spot sterren in de Chileense Atacama woestijn

Rond het drielandenpunt van Argentinië, Bolivia en Chili ligt een van de meest fascinerende streken ter wereld. Een regio vol superlatieven!

Starten doen we in één van de meest bruisende steden van Zuid-Amerika: Buenos Aires. We trekken er 2 keer op uit met Nederlandstalige gidsen die ons de meest bijzondere plekken van deze metropool laten zien.

Daarna vliegen we door naar Iguazú, op de grens met Brazilië en Uruguay. Hier storten de Iguazú watervallen met een bulderende kracht naar beneden. De Tropische omgeving, omringd door prachtige fauna en flora, maakt deze watervallen tot 1 van de 7 natuurlijke wereldwonderen.

Onze volgende stop is de provincie Salta. Ten zuiden van Salta is het landschap bezaaid met droge kloven in verschillende kleurschakeringen. Bovendien is het een echte wijnregio, misschien minder gekend dan die van Mendoza maar met wijnen die zeker evenwaardig zijn.

Met een privétransport komen we vervolgens aan in Bolivia: een totaal andere wereld met meer zichtbaar aanwezige tradities zoals vrouwen met bolhoeden en brede rokken. Op de Boliviaanse altiplano komen we lama’s en vicuña’s tegen en in Uyuni verkennen we het op één na grootste zoutmeer van de wereld. We worden omgeven door uitgestrekt landschappen bezaaid met vulkanen en meren in verschillende kleuren van blauw tot wit, rood en groen waarvan sommigen bevolkt worden door flamingo’s.

Afsluiten doen we in de Atacamawoestijn, de droogste woestijn ter wereld, die er dan ook perfect toe aanleunt om sterren te spotten met behulp van telescopen. Het stadje San Pedro de Atacama is een aangename plek om even op adem te komen na de hoogtes en hoogtepunten in Bolivia.

Vanuit Santiago de Chile vliegen we dan terug naar Brussel.

Lees meer
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
26 apr 2024 > 14 mei 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Bolivia
Ontdek onze reizen in Bolivia
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië