fbpx Dirk Herfs | Reisleider - Zuiderhuis

Dirk Herfs

De bergen heb ik stap voor stap ontdekt, eerst met mijn ouders Oostenrijk en daarna met de bergsport het hooggebergte waar ik een enorme schat aan ervaring kon opdoen. Om beklimmingen tot een goed einde te brengen is een goede voorbereiding uitermate belangrijk. Van de vele 4000-ers die ik beklom in de Alpen, heb ik veel geleerd.

Na de toppen van de Alpen volgde mijn eerste trip naar Nepal voor een trekking van 40 dagen. Daar heb je niet alleen de bergen en de natuur, maar ook het opsnuiven van een andere cultuur, de interactie met locals, het eten, kortom een volledige reiservaring en het is die totale beleving die van het reizen een groot avontuur maakt.

Na mijn brevetten Initiator bergwandelen en bergbeklimmen bij Bloso heb ik dan een tocht begeleid voor Te Voet (voorloper van Zuiderhuis) in de Vanoise en dat was zo goed meegevallen dat ik 30 jaar later nog steeds met veel plezier tochten gids. Dat mag de Himalaya zijn, maar ook een eiland zoals Madeira waar bergen en zee elkaar ontmoeten.

Er valt overal wat te beleven en te ontdekken, dus: Never stop travelling!


Favoriete trekking: Phoksundo in Dolpo (Nepal) waar de film “Himalaya” is opgenomen.

Favoriete gerecht: momo’s en tumba

Favoriete muziek: Kodo, japanse drums

Favoriete boek: Touching the void, Joe Simpson (Over de rand)