fbpx Dirk Content | Reisleider - Zuiderhuis

Dirk Content

Ik ben al sedert mijn kindertijd actief bezig met vogels kijken. De natuur in al haar facetten boeit mij ontzettend sterk. De stap naar natuurbehoud was dan ook redelijk snel gemaakt. Als conservator van de Uitkerkse Polder en de Fonteintjes probeer ik de natuur van bij ons te versterken en te tonen aan belangstellenden. Maar ook mensen rondleiden en de pareltjes van onze natuur tonen doe ik graag. Daar komt mijn opleiding als leerkracht goed van pas

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik in al mijn reizen de natuur intrek, is dat nu in Europa of daarbuiten, ik ben steeds opzoek naar dieren en planten, op zoek naar een geweldige natuurervaring. Die ervaringen deel ik heel graag met vrienden en met mensen om me heen.

Afrika trekt mij al heel lang aan, vooral de rijke variaties aan vogels en dieren heeft een bijzondere aantrekkingskracht. In Afrika kan je je nog inbeelden hoe het ooit hier bij ons geweest moet zijn met een ontzettend rijke fauna en flora. Genieten van ongerepte landschappen waar de natuur nog heer en meester is. Waar steeds weer een verrassende waarnemingen van prachtige vogels en dieren op ons wacht. Zin op mee te reizen?


Favoriete bestemming: Ik heb er wel meerdere maar vooral Afrika en het hoge noorden trekt mij het meest aan.

Favoriete trekking: Vooral de trekking naar de berggorilla’s in Oeganda heeft een diepe indruk gemaakt. Die prachtige dieren die zo vreedzaam door het regenwoud trekken doen zo “menselijk” aan.