fbpx De ultieme Oeganda groepsreis - Oeganda - Groepsreizen - Zuiderhuis

Oeganda

De ultieme Oeganda groepsreis

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Dirk Content Lees meer
All-in groepsreis met neushoorn-, chimpansee én gorilla tracking
100% wildlife en landschappen voor de echte natuurfanaat
verblijf in mooie, kleinschalige lodges

Een natuur- en wildlifereis pur sang!

In een kleine groep van maximum 12 deelnemers en onder begeleiding van een Vlaamse reisleider maken we een natuur- en wildlifereis door de ‘Parel van Afrika’, een titel die Oeganda toegekend kreeg door Sir Winston Churchill, die er zijn ogen niet kon geloven.

Oeganda is het Afrika zoals we het ons als kind voorstellen: rode aarde, weelderige jungle, machtige watervallen, bergen en vulkanen en veel, heel veel, wilde dieren. Wat dat laatste betreft, heeft Oeganda wel heel wat bijzonders te bieden: de fameuze ‘Big Five’, chimpansees, berggorilla’s én maar liefst 1100 verschillende vogelsoorten, waaronder de zeldzame en tot de verbeelding sprekende schoenbekooievaar. Tijdens deze groepsreis gaan we voor alles!

Ons zorgvuldig uitgekiend programma leidt ons langs het mooiste dat Oeganda te bieden heeft: ‘Big five opportunities’ in Ziwa Rhino Sanctuary, Murchison Falls National Park, Queen Elisabeth National Park en Lake Mburo National park; chimpansees in Kyambura Gorge en Kibale Forest National Park; berggorilla’s in Bwindi Impenetrable National Park; de schoenbekooievaar in Mabamba Swamp en vogels van allerlei pluimage de hele reis door!

Tijdens deze reis rijden, wandelen en varen we door de meest gevarieerde landschappen die Oeganda rijk is, van zompig moeras tot indrukwekkende vulkanen en bergen, van droge savanne tot watervallen en meren. En route logeren we in mooie, comfortabele lodges middenin de natuur. Lokale wildlifegidsen-chauffeurs gidsen ons in hun Toyota Landcruiser safari vehicles behendig langs niet altijd geasfalteerde wegen. Onderweg houden we bovendien meermaals halt om ook wat couleur locale op te snuiven of een markt te bezoeken.

Deze reis is zonder overdrijven de ultieme Oeganda groepsreis wat natuur- en wildlifebeleving betreft. De route is klassiek, maar onderweg kleuren we enkele keren flink buiten de lijntjes in functie van het optimaliseren van onze kansen en een authentieke natuurervaringen. Op dranken en fooien na is deze reis bovendien all-in, inclusief 1 gorilla permit en 2 chimpansee permits. Een niet te missen kans voor de ware dierenliefhebber!

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
25 feb 2025 > 11 mrt 2025
Bekijk voor het boeken de nota
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Afreisdata
25 feb 2025 > 11 mrt 2025
Bekijk voor het boeken de nota
MEER SUGGESTIES
Reizen in Oeganda
Ontdek onze reizen in Oeganda
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië