fbpx Parels van het Noorden - Oeganda - Rondreizen - Zuiderhuis

Oeganda

Parels van het Noorden

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele rondreis door Noord-Oeganda
onverschrokken krijgers, ‘Big 5’, eindeloze savannes en machtige watervallen
verblijf in mooi gelegen lodges of tented camps

Aan het begin van deze eeuw beefde Noord-Oeganda nog onder de terreur van de Lord’s Resistance Army van Joseph Kony en zwaarbewapende nomadische stammen. Nu Kony van het toneel is verdwenen en de Karamojong ontwapend werden, geeft het Noorden al zijn schatten prijs. De weinige reizigers die deze regio aandoen, keren stuk voor stuk enthousiast terug!

De eerste halte van deze rondreis is Jinja. Jinja verwierf bekendheid dankzij de 19de eeuwse Britse ontdekkingsreiziger John Hanning Speke die er de langgezochte ‘bron van de Nijl’ ontdekte. Vandaag de dag is Jinja de adrenaline-hoofdstad van Oeganda.

Vanuit Jinja reis je verder noordwaarts naar Sipi Falls. De voornaamste attractie hier zijn 3 spectaculaire watervallen in een nagenoeg ongerept en eindeloos landschap. Tijdens een stevige tocht die langs kleine boerendorpjes en door het platteland slingert, bezoek je de 3 watervallen.

De regio die grenst aan Kenia en Zuid-Soedan is de thuisbasis van de onverschrokken Karamojong en de mysterieuze ‘Ik’. In dit prachtige, afgelegen gebied maak je uitgebreid kennis met hun cultuur en levenswijze. De adembenemende tocht naar Ik-land is letterlijk een hoogtepunt. Eveneens op de grens met Soedan bevindt zich Kidepo National Park, één van de meest ongerepte parken van het Afrikaanse continent. Grote kuddes buffels en olifanten, alle grote katten en een aantal endemische vogelsoorten zijn hier thuis. Slechts weinigen krijgen de kans deze parel te ontdekken!

Het zuidelijker gelegen Murchison Falls National Park is ongetwijfeld het mooiste van alle Oegandese parken. Murchison Falls dankt haar uitzonderlijke biodiversiteit aan de Nijl die het park doormidden snijdt. In het Noorden vind je typische savannedieren als leeuwen, luipaard, olifanten en giraffen. In het Zuiden regeren primaten en woudolifanten. In en langs de Nijl leven nijlpaarden, krokodillen en vele prachtige vogels. De mysterieuze schoenbekooievaar spreekt tot ieders verbeelding. De Murchison Falls zelf, zie je in al hun glorie tijdens de stevige, korte hike naar de top van de watervallen.

Eindigen doe je tenslotte in Ziwa Rhino Sanctuary. Hier ga je te voet op zoek naar enkele van de laatste 50 neushoorns die Oeganda rijk is. En daarmee is ook deze reis een potentiële ‘Big Five’-safari.

Deze reis kan verlengd worden met een bezoek aan de berggorilla’s in Zuid-Oeganda. Contacteer ons voor een offerte.

Lees meer
14 dagen - vanaf €4580

Beschikbare periodes

01/01/2022 > 31/12/2023
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
14 dagen - vanaf €4580
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: oeganda , namibie , mauritius

Sarah Van Den Daele

Diepzeeduiken tussen een school haaien in Indonesië ’s warme wateren, de hele nacht salsa dansen...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië