fbpx Oeganda klassiek - Oeganda - Rondreizen - Zuiderhuis

Oeganda

Oeganda klassiek

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele rondreis door de 'Parel van Afrika'
adembenemende natuurpracht tijdens een trip om nooit meer te vergeten
verblijf in smaakvolle lodges of comfortabele tentenkampen

‘Oeganda Klassiek’ voert je van het ene hoogtepunt naar het andere. Tijdens deze adembenemende natuurreis door de ‘Parel van Afrika’ is de ene dag nog indrukwekkender dan de andere. Fasten your seatbelts voor de reis van je leven!

Starten doe je meteen in stijl. In Ziwa Rhino Sanctuary ga je op zoek naar enkele van de laatste 50 neushoorns die Oeganda rijk is. Je benadert ‘the most wanted’ van de Big 5 te voet!

Murchison Falls National Park is ongetwijfeld het mooiste van alle Oegandese parken. Murchison Falls dankt haar uitzonderlijke biodiversiteit aan de Nijl die het park doormidden snijdt. In het Noorden vind je typische savannedieren zoals leeuwen, luipaard, olifanten en giraffen. In het Zuiden regeren primaten en woudolifanten. In en langs de Nijl, leven nijlpaarden, krokodillen en talrijke kleurrijke vogels. De mysterieuze schoenbekooievaar spreekt tot ieders verbeelding. Je gaat naar dit alles op zoek tijdens een game drive, een ochtendlijke Delta cruise en een boottocht naar Murchison Falls. De Murchison Falls zelf zie je in al hun glorie tijdens de korte, stevige wandeltocht naar de top van de watervallen.

De volgende halte is Kibale Forest National Park. Kibale is vooral bekend als de thuishaven voor meer dan 1200 chimpansees. ‘Chimp tracken’ is er dan ook de populairste bezigheid. Je gaat door de dichtbegroeide jungle te voet op zoek naar een gehabitueerde chimpanseefamilie. Het nabijgelegen Bigodi Swamp is dan weer een Walhalla voor vogelliefhebbers en fans van de kleinere apensoorten. Tijdens een wandeling door het moeras maak je kans op het spotten van 7 apensoorten en een uitgebreid gamma aan exotische vogels.

In Queen Elisabeth National Park combineer je een traditionele game drive in Ishasha – bekend om zijn boomklimmende leeuwen – met een wildlife-cruise op Kazinga Channel in de namiddag. Olifanten en buffels zijn hier een garantie, net als nijlpaarden en krokodillen. Tussen al het wild door maken we hier ook tijd voor een culturele ontmoeting.

Het prachtige Lake Mulehe is de uitvalsbasis voor je bezoek aan de Batwa pygmeeën. Het hoogtepunt van deze reis is wellicht de berggorilla tracking. Een uur mogen doorbrengen in aanwezigheid van je naaste verwanten is een onvergetelijke ervaring!

Lake Bunyoni heeft alles in huis om van de emoties te bekomen. Op een eilandje in het meer, geniet je van al het moois rondom je of maak je een kanotocht naar één van de andere eilanden. Je fantastische reis eindigt in Kigali, Rwanda van waaruit je huiswaarts vliegt.

Lees meer
15 dagen - vanaf €6150

Beschikbare periodes

01/01/2021 > 31/12/2023
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
15 dagen - vanaf €6150
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: oeganda , namibie , mauritius

Sarah Van Den Daele

Diepzeeduiken tussen een school haaien in Indonesië ’s warme wateren, de hele nacht salsa dansen...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië