fbpx Henk Vandenhoeck | Reisleider - Zuiderhuis

Henk Vandenhoeck

Ruim 35 jaar trek ik rond in de bergen en ruim 25 jaar begeleid ik groepen in de bergen. Mijn geliefkoosde plekken zijn de Alpen (liefst de Franse en Italiaanse) en de Himalaya, al heb ik ook elders in de wereld mijn “geluk” uitgeprobeerd zoals IJsland, Vuurland, Patagonië en Nieuw Zeeland.


Van jongsaf koos ik voor de stevige bergwandeltochten die dan snel evolueerden naar bergbeklimmingen : in dit laatste heb ik mezelf zodanig bijgeschoold dat ik ook sinds jaar en dag binnen de Klim- en Bergsportfederatie de deelnemers enthousiast wil maken voor de bergen. Met deze ervaring heb ik voor Zuiderhuis ook heel wat groepen begeleid bij Alpiene bergtochten en bij de succesvolle beklimming van een aantal Trekking Peaks in Nepal.


Tijdens de winter en de vroege lente verblijf ik veel in de Alpen voor het begeleiden of zelf uitvoeren van sneeuwschoen trekkings . De lente is dan weer het moment om de meer verticale disciplines van de bergsport te beoefenen . In de prille zomer wordt het dan de hogere toppen van de Alpen opzoeken om daarna dan de eerder ongebaande paden in de Alpen te bewandelen en in de herfst proberen we dan weer te dromen van een trekking of beklimming in de Himalaya of van wat het komende jaar in vooruitzicht heeft.


Favoriete bestemming: Nepal, voor de schone landschappen en vriendelijke mensen, de Italiaanse Alpen voor de oprechte gastvrijheid en “joie de vivre”

Favoriete trekking: de Rolwaling in Nepal, stukken van de “gta” in de Piemonte, de Selvaggio Blu in Sardinië en op de sneeuwschoenen rond de Mont Thabor (FR)

Favoriet gerecht: de Indische vegetarische keuken, eerder mild of medium en dan bij voorkeur Palak Paneer of Matter Paneer welke ikzelf thuis al geëxperimenteerd heb