fbpx Van den Steen Iris | Reisleider - Zuiderhuis

Iris Van den Steen

Entre dos mundos! Dat is Spaans voor ‘tussen 2 werelden’ en dat is hoe ik me voel en soms druk ik me beter uit in deze taal, een taal die me nauw aan het hart ligt en alles net iets kleurrijker en passioneler maakt.


De wereld van een ongelofelijk prachtig continent Latijns Amerika, vol zotte expressieve latinos en latinas, voelt zo ongelofelijk goed alsof het een 2de thuis is. Ook al heb ik er geen huis, overal doen mensen me dat gevoel geven en is er geen limiet aan hun liefde, gastvrijheid en passie voor het leven. Voor alles is er een oplossing en iedereen staat steeds klaar je te helpen. Het is een mentaliteit die hier een beetje op de achtergrond is geraakt, het gevoel van samenhorigheid en samen staan we sterk en slaan we er ons wel doorheen.


De andere wereld is die van Europa en dan vooral m’n geboorteland België. Ook hier voel ik me thuis, ook al is dat op een andere manier. Ik heb hier m’n vaste stek waar het heerlijk vertoeven is in het centrum van Mechelen, omgeven door vrienden en familie. Maar ook hier zoek ik de interculturaliteit op, vele vrienden zijn expats of mensen met een migratie achtergrond die hier wonen. Vaak logeren er Airbnb gasten bij me thuis, op die manier krijg ik de wereld over de vloer, een beetje reizen zonder me te verplaatsen. Ik hou van de festivals in de zomer, de vrijheid om overal vrij te wandelen in alle veiligheid, fietsen over platte dijken, lekker praten in m’n eigen taal en genieten van lekkere frietjes, brood, kaas, Mechelse Carolus Tripel en natuurlijk chocolade! en salsa dansen 🙂


Beide werelden hebben me gemaakt tot wie ik ben, en dan vooral door de mooie mensen die ik tot hiertoe heb ontmoet. Ik voel me dan ook enorm bevoorrecht, gelukkig en blij. Deze passie draag ik erg graag over op de groepen die ik begeleid, want reizen is zoveel meer dan mooie landschappen zien en lekker eten! Vamos a viajar, conocer y gozar!