fbpx Robert Weemaes | Reisleider - Zuiderhuis

Robert Weemaes

Ik breng deelnemers graag in vervoering, door over nauwelijks begaande paden te trekken, om zo in groep bijzondere landschappen te ontdekken. ’s Avonds genieten met de voeten onder tafel hoort er ook bij, maar ’s morgens voor een uitgebreid ontbijt zorgen kan ook als we bijvoorbeeld in een gîte verblijven. De grootste voldoening, vind ik dan ook als men genoten heeft na één van de vele wandelweekends die ik begeleid in eigen land of onze buurlanden waarbij we o.a. markante rotsformaties, bloeiende boomgaarden of leuke dorpspleintjes doorkruisen. Met mijn hart voor de bergen ben ik ook jaarlijks te vinden in de Alpen om op zoek te gaan naar loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog, kuddes gemzen of een kloeke steenbok, fotogenieke berghutten, bergtoppen met een fenomenaal uitzicht, bijzondere bloemen zoals de gekuifde rapunzel, indrukwekkende watervallen, idyllische bergmeertjes, … kortom wanneer ga je mee om dit alles te ervaren?


Favoriete bestemming: De Alpenlanden waaronder het imposante Zwitserland (Wengen en Zinal), het gemoedelijke, maar ook ruige Oostenrijk (Zillertal) en het beklijvende Italië (Cortina d’Ampezzo en Madonna di Campiglio). Ik kan niet kiezen omdat de Alpen zoveel verschillende aanblikken telt die mijn hart bekoren!

Favoriete trekking: Tour du Wildhorn waar elke dagetappe een totaal andere indruk geeft (start vanuit een berggehucht van het Zwitserse Lenk)

Favoriet buitenlands gerecht: heerlijk smeuïge Zwitserse kaasfondue met een goede wijnfles Johannisberg

Favoriete muziek: een leuke Tiroleravond met wat jodelen en accordeon kan me wel bekoren!

Favoriete literatuur: De witte oorlog: het Italiaanse front 1915-1919 – (Boek van Mark Thompson)