Brazilië

Pais Tropical

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Heidi De Koninck Lees meer
swingende groepsreis in tropische sferen
otters, jaguars en veel meer dieren in de schitterende Pantanal
twee wereldwonderen in een reis: de indrukwekkende Iguaçu watervallen en de iconische Cristo Redentor

Op reis door het paradijselijke decor van Brazilië. Slurp caiparinha’s op het strand van Copacabana, laat je betoveren door de watervallen van Iguaçu, sta oog in oog met een jaguar in de Pantanal, keer terug naar het koloniale verleden van Salvador da Bahia en word verblind door de schitterende Chapada Diamantina.

We starten de reis met de rijke cultuur van Salvador da Bahia. Hier voelen de lokale gerechten, dans (capoeira) en religie (candomblé) heel Afrikaans aan.

Minder gekend is het natuurpark Chapada Diamantina. De landschappen met tafelbergen en watervallen zullen ons nog lang bij blijven.

Een binnenlandse vlucht brengt ons tot de rijke dierenwereld in de Pantanal. Hier gaan we op zoek naar reuzenotters, miereneters en jaguars. Een inclusieve uitstap naar Port Joffre biedt een grote kans om een jaguar te zien.

Meer natuur beleven we aan de magische watervallen van Iguaçu die we zowal van de Braziliaanse kant als van de Argentijnse kant bezoeken.

In de staat Rio de Janeiro verkennen we de omgeving van het koloniale Paraty en het groene Ilha Grande, met prachtige wandelingen naar tropische stranden.

We sluiten de reis af met hét uithangbord van Brazilië, de wondermooie stad Rio de Janeiro met zijn prachtige landschappen en klassiekers zoals de Corcovado en Suikerbroodberg. Het is een hippe sfeervolle stad vol contrasten.

We bewegen onze heupen mee op de onweerstaanbare ritmes van de Braziliaanse muziek en verkennen deze parel van Zuid-Amerika. Tropisch warm, met een hartelijke bevolking en vers fruit alom.

Eens we terug thuis zijn, begrijpen we pas de betekenis van het Portugese woord ‘saudade’ – een gemis aan het land, een echt ‘Pais Tro

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
17 apr 2022 > 07 mei 2022
21 dagen - €4918
Op deze reis geldt 5% vroegboekkorting tot en met 17 okt 2021
GEGARANDEERD
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania