fbpx Victoria Falls-Chobe-South Luangwa - Zambia, Zimbabwe - Rondreizen - Zuiderhuis

Zambia, Zimbabwe

Victoria Falls-Chobe-South Luangwa

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
3 landen, 3 rivieren, 3 verblijfplaatsen
De mooiste safari’s: luipaarden in South Luangwa en olifanten in Chobe
Actie en genieten aan de machtige Victoria Watervallen

Tijdens deze reis combineer je ‘game drives’ (‘safari’) in twee van de mooiste nationale parken van zuidelijk Afrika met een verblijf in het gezellige Victoria Falls. Afgezien van een eventuele overnachting bij vertrek in Lusaka (afhankelijk van de vluchturen), verblijf je slechts op twee – schitterende – locaties. Een maximum aan hoogtepunten en een minimum aan in- en uitpakken!

De reis bestaat uit twee delen. Het eerste luik speelt zich af in Victoria Falls (met een daguitstap naar het net over de grens gelegen Chobe National park in Botswana), het tweede luik in South Luangwa National Park, Zambia. Aankomen doe je in Victoria Falls Airport (Zimbabwe), terug huiswaarts vliegen vanuit Kenneth Kaunda International Airport (Lusaka).

Vic Falls verwent de reiziger met een hoogstaand en verscheiden aanbod. De stad wordt in de eerste plaats geassocieerd met de spectaculaire Victoria Falls. De watervallen, die zich over 1,7 kilometer uitstrekken langs de grens tussen Zimbabwe en Zambia, worden beschouwd als een van de 7 ‘Natural Wonders of the World’ en zijn opgelijst als UNESCO World Heritage Site. Ze zijn 2 keer zo groot als de Niagara watervallen en in het regenseizoen stroomt er in één minuut evenveel water over de rand als het totale waterverbruik van Johannesburg gedurende 2 dagen. Of voor de cijferliefhebbers: 750.000 m³ water per minuut! Je bezoekt beide kanten van de Victoria Watervallen.

Daar blijft het echter niet bij. Het is moeilijk je een completere Afrikaanse bestemming in te beelden dan ‘Vic’. Vic Falls verwent immers zowel de reiziger die in stilte weet te genieten van koloniale grandeur, Engelse tuinen en sunset cruises met een gin tonic in de hand, als de adrenaline junk die constant op zoek is naar nieuwe uitdagingen. In het eerste luik van dit programma is er ruimte voor beide. Je verblijft er 4 nachten en geniet er van een gevarieerd activiteitenaanbod: een sunsetcruise op de Zambezi, een game drive en bootsafari in Chobe National Park en een historische ‘wandeling’ over de machtige Victoria Falls Bridge. Dag 4 is een vrije dag die je zelf kan invullen met activiteiten. We bezorgen je graag het volledige aanbod en desgewenst boeken we deze activiteit(en) ook voor jou. Want we kunnen ons voorstellen dat ene eerder gelukkig wordt van een exclusief etentje in een oude stoomtrein en de andere van adrenaline-activiteiten als white water raften, bungeejumpen en de ‘Devil’s Pool’.

Je verblijft in Victoria Falls in een prachtig en kleinschalig boutique hotel in de residentiële wijk van de stad. Het eigenaars-managerskoppel richtte het huis met veel oog voor detail in en garandeert een persoonlijke service. Vanop het dakterras van de villa geniet je van een zonsondergang boven de Zambezi.

Het tweede luik van deze reis bestaat integraal uit safari. Zambia is een van de meest exclusieve safarilanden van Afrika en South Luangwa National Park is de parel aan haar kroon: afgelegen, in het regenseizoen slechts gedeeltelijk toegankelijk en bijgevolg nagenoeg ongerept! South Luangwa National Park is 9050 km² groot en wordt aan de ene kant begrensd door het Muchinga-gebergte en langs de andere kant door de Luangwa Rivier. Het park telt slechts een beperkt aantal, zeer kleinschalige lodges en kampementen wat de beleving uniek maakt. Door de variatie aan landschappen en het permanent aanwezige water biedt het park niet alleen een bijzonder grote dichtheid aan wildlife maar ook heel wat verscheidenheid. ‘Big cats’ als luipaard (er zijn weinig andere plaatsen in Afrika waar ze zo vaak gespot worden), leeuwen en wilde honden delen hun territorium gewillig met o.a. 14 antilopesoorten, nijlpaarden, olifanten, buffels en (veel!) krokodillen. Maar liefst 400 vogelsoorten, waaronder 39 roofvogelsoorten, werden er geregistreerd. Een bijzonder jaarlijks weerkerend natuurfenomeen is de intocht van de zuidelijke karmijnrode bijeneters die met honderden tegelijk nestpijpen maken in de rivieroever. Een waar spektakel! Tijdens dit safariluik maak je dagelijks ochtend, namiddag en ‘night’ game drives, afgewisseld – indien gewenst – met wandelsafari’s onder begeleiding van een gewapende ranger.

Deze reis kan op maat aangepast/verlengd worden.

Lees meer
Comfortniveau i
10 dagen - vanaf €5120

Beschikbare periodes

01/09/2023 > 01/09/2025
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
10 dagen - vanaf €5120
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
Steven Andries

Bestemmingen: tanzania , botswana , kenia , zambia , zimbabwe , congo

Steven Andries

Als kind droomde ik achterin de klas weg bij de safariboeken van Nero-tekenaar Marc Sleen. ik had...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië