Op zoek naar iets?

wandelreizen spanje andalusie wandelen alhambra in Granada

SPANJE FIETSVAKANTIES

Spanje – Fietsen in Catalonië, Extremadura, Andalusië en Noord-Spanje

Zoek je een afwisselende fietstocht, op een niet te zwaar parcours? Dan is een Catalonië-fietstocht iets voor jouw benen!  Catalonië is veel meer dan de toeristische Costa Brava. Het binnenland is amper ontdekt, ruraal en authentiek.

Via het vulkanisch gebied la Garrotxa en het minder drukke groene binnenland zet je koers naar de kust. Of je kiest voor de dorpen en de stranden van Alt- en Baix Empordà.

Met zo’n dertig vulkaankraters en vele lavavelden is la Garrotxa een heel groene, vruchtbare regio. Het parcours is licht heuvelachtig, je fiets dus veeleer korte afstanden en geniet zo des te meer van de omgeving. Langs een verlaten spoorwegtracé gaat het verder naar de historische stad Girona en zo naar de kust. 

Of je fietst dwars door de Empordà, stuit op Grieks-Romeinse ruïnes en kloosters, ontdekt zowaar een kasteel van Salvador Dalí, slentert door pittoreske oude stadjes en middeleeuwse dorpjes en komt vlak bij vogelrijke moerasgebieden en door uitgestrekte rijstvelden.

Sportief: in Noord-Spanje, voornamelijk Asturië, maak je een rondreis met je eigen samengesteld groepje waarbij je wordt begeleid en ondersteund door een plaatselijke chauffeur/gids die alles voor je regelt, maar niet zelf meefietst. Op het programma met de koersfiets staan alle beroemde beklimmingen uit de Vuelta a España (Angliru, Lagos de Covadonga, Ancares, Farrapona, Somiedo, Ventana, San Lorenzo, Naranco, Cordal, Cobertoria,...). Je combineert deze cols met de culturele parels zoals Oviedo en Santander, de hoofdsteden van Asturië en Cantabrië, en met de oude hoofdstad Cangas de Onis en het bedevaartsoord van Covadonga.
Of beleef een fietsvakantie in Catalonië in een uitstekend klimaat langs de Costa Brava in combinatie met de Spaanse en Franse Pyreneeën, een bekend oefenterrein voor meerdere professionele wielerenners. De tocht is een rondrit van een week met start en aankomt in Girona. Je kan ook de streek ontdekken met de mountainbike.

Lees meer

Opgelet, er is een filter actief!

Thema
Categorieën

{{themeGroup.DisplayName}}

Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

Op culinaire city trip naar Londen met Vegamuze

Tasty Travels Londen
Geplaatst 04/12/2017

Londen is een van de city trip topbestemmingen in Europa dankzij haar unieke combinatie van historische gebouwen en...

Fjordentocht aan de poolcirkel

Godafoss in IJsland
Geplaatst 22/11/2017
Net onder de mythische poolcirkel, in een van de uitlopers van de Eyjafjörður, ligt Akureyri...

Iran, heden en verleden

Jongerenreis naar Iran
Geplaatst 22/11/2017
Iran is een land in beweging, een duizelingwekkende caleidoscoop vol kleurrijke bazaars, eeuwenoude moskeeën, ...