Op zoek naar iets?

wandelreizen spanje andalusie wandelen alhambra in Granada

SPANJE FIETSVAKANTIES

Spanje – Fietsen in Catalonië, Extremadura, Andalusië en Noord-Spanje

Zoek je een afwisselende fietstocht, op een niet te zwaar parcours? Dan is een Catalonië-fietstocht iets voor jouw benen!  Catalonië is veel meer dan de toeristische Costa Brava. Het binnenland is amper ontdekt, ruraal en authentiek.

Via het vulkanisch gebied la Garrotxa en het minder drukke groene binnenland zet je koers naar de kust. Of je kiest voor de dorpen en de stranden van Alt- en Baix Empordà.

Met zo’n dertig vulkaankraters en vele lavavelden is la Garrotxa een heel groene, vruchtbare regio. Het parcours is licht heuvelachtig, je fiets dus veeleer korte afstanden en geniet zo des te meer van de omgeving. Langs een verlaten spoorwegtracé gaat het verder naar de historische stad Girona en zo naar de kust. 

Of je fietst dwars door de Empordà, stuit op Grieks-Romeinse ruïnes en kloosters, ontdekt zowaar een kasteel van Salvador Dalí, slentert door pittoreske oude stadjes en middeleeuwse dorpjes en komt vlak bij vogelrijke moerasgebieden en door uitgestrekte rijstvelden.

Sportief: in Noord-Spanje, voornamelijk Asturië, maak je een rondreis met je eigen samengesteld groepje waarbij je wordt begeleid en ondersteund door een plaatselijke chauffeur/gids die alles voor je regelt, maar niet zelf meefietst. Op het programma met de koersfiets staan alle beroemde beklimmingen uit de Vuelta a España (Angliru, Lagos de Covadonga, Ancares, Farrapona, Somiedo, Ventana, San Lorenzo, Naranco, Cordal, Cobertoria,...). Je combineert deze cols met de culturele parels zoals Oviedo en Santander, de hoofdsteden van Asturië en Cantabrië, en met de oude hoofdstad Cangas de Onis en het bedevaartsoord van Covadonga.
Of beleef een fietsvakantie in Catalonië in een uitstekend klimaat langs de Costa Brava in combinatie met de Spaanse en Franse Pyreneeën, een bekend oefenterrein voor meerdere professionele wielerenners. De tocht is een rondrit van een week met start en aankomt in Girona. Je kan ook de streek ontdekken met de mountainbike.

Lees meer
  • {{activeFilter.DisplayName}}

{{totalFacetCount}} {{totalFacetCount == 1 ? "reis" : "reizen"}}

Thema
Categorieën
Niveaus
{{activeSort.getTitle()}}

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Zuiderhuis reisblog

IJsland legt drones aan de ketting

drones op ijsland
Geplaatst 18/04/2018
Drones zijn een godsgeschenk voor natuurfotografen. Voor de lokale bevolking vormen ze echter vaak een bron van ergernis...

Prachtige beelden uit Zuid-Afrika en Namibië

Noord Namibië
Geplaatst 06/04/2018
Koen zette alle presentaties op YouTube zodat ook wie er uiteindelijk niet bij was alsnog...

Je bent jong en je wil wat

Ga mee met twintigers en dertigers op groepsreis
Geplaatst 04/04/2018
Ach, jong zijn, het is geen kwestie van leeftijd maar een zaak van het hart...