SPANJE FIETSVAKANTIES

ONTDEK HET AANBOD FIETSVAKANTIES IN SPANJE

wandelreizen spanje madrid wandelen sierra de Gredos natuurparken

Spanje – Fietsen in Catalonië, Extremadura, Andalusië en Noord-Spanje

Zoek je een afwisselende fietstocht, op een niet te zwaar parcours? Dan is een Catalonië-fietstocht iets voor jouw benen!  Catalonië is veel meer dan de toeristische Costa Brava. Het binnenland is amper ontdekt, ruraal en authentiek.

Via het vulkanisch gebied la Garrotxa en het minder drukke groene binnenland zet je koers naar de kust. Of je kiest voor de dorpen en de stranden van Alt- en Baix Empordà.

Met zo’n dertig vulkaankraters en vele lavavelden is la Garrotxa een heel groene, vruchtbare regio. Het parcours is licht heuvelachtig, je fiets dus veeleer korte afstanden en geniet zo des te meer van de omgeving. Langs een verlaten spoorwegtracé gaat het verder naar de historische stad Girona en zo naar de kust. 

Of je fietst dwars door de Empordà, stuit op Grieks-Romeinse ruïnes en kloosters, ontdekt zowaar een kasteel van Salvador Dalí, slentert door pittoreske oude stadjes en middeleeuwse dorpjes en komt vlak bij vogelrijke moerasgebieden en door uitgestrekte rijstvelden.

Sportief: in Noord-Spanje, voornamelijk Asturië, maak je een rondreis met je eigen samengesteld groepje waarbij je wordt begeleid en ondersteund door een plaatselijke chauffeur/gids die alles voor je regelt, maar niet zelf meefietst. Op het programma met de koersfiets staan alle beroemde beklimmingen uit de Vuelta a España (Angliru, Lagos de Covadonga, Ancares, Farrapona, Somiedo, Ventana, San Lorenzo, Naranco, Cordal, Cobertoria,...). Je combineert deze cols met de culturele parels zoals Oviedo en Santander, de hoofdsteden van Asturië en Cantabrië, en met de oude hoofdstad Cangas de Onis en het bedevaartsoord van Covadonga.
Of beleef een fietsvakantie in Catalonië in een uitstekend klimaat langs de Costa Brava in combinatie met de Spaanse en Franse Pyreneeën, een bekend oefenterrein voor meerdere professionele wielerenners. De tocht is een rondrit van een week met start en aankomt in Girona. Je kan ook de streek ontdekken met de mountainbike.

Hotels centraal bij de fietsvakanties in Spanje

Op onze tocht door Extremadura trek je dan weer van parador naar parador, zeg maar luxehotels in mooi gerestaureerde middeleeuwse burchten, kloosters en paleizen – ze vormen elk op zich al een museum. Daar wachten je authentieke Spaanse maaltijden met lokale producten. Fietsen door deze regio is fietsen door het rijke thuisland van beruchte conquistadores als Cortez, de Soto en Pizarro. Je ruikt de tijm, je hoort de schreeuw van de roofvogels, voelt de heuvels, bewondert de monumenten en proeft de echte jamon ibérico. Op je weg liggen ook de historische centra van Trujillo en Caceres. 

Moorse paleizen

En dan is er nog onze Andalusië-fietsreis, met alle hoogtepunten.

De meest zuidelijke regio van Spanje bezorgt je kleurrijke onvergetelijke beelden van een fascinerend landschap - witte dorpen op heuvels en Moorse paleizen.

Als geen streek combineert Andalusië moderniteit met traditie en versmelt ze de Europese met de Arabische cultuur, natuurschoon met verfijnde architectuur.

Op je tocht bezoek je Sevilla en Córdoba, de metropolen van het geestelijk leven in Moors Andalusië. In de smalle straatjes, op de markten, in de gebouwen van het Alhambra, de Real Alcazar en de Mezquita reis je door de tijd – van de middeleeuwen tot vandaag.

 Andalusië is Spanje pur sang. Tapas, cervezas, jamon iberico, fiestas en flamenco: allemaal lokale specialiteiten die er op je wachten.

Buiten de steden fiets je hoofdzakelijk op kleine verkeersluwe wegen, door weelderige heuvels, groene rivierdalen, en het wilde landschap van de Sierras.

Lees meer

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading