Op zoek naar iets?

wereldrezien-vrouw

Met reisleider Francis Cagnie naar het ongerepte India

Wie er eens is geweest, weet het: het kleurrijke India is een reisbelevenis die je van je leven niet meer vergeet. Zeker als je met een groepje op rondreis gaat in relatief onbekende regio’s zoals Gujarat of Odisha. De bezienswaardigheden zijn puur, je reist off the beaten track en belandt in gebieden en dorpen waar je het gevoel hebt dat je er de eerste toerist bent.

Wij vroegen enkel tips aan onze reisleider Francis Cagnie.

Gujarat: een superreis voor ‘het andere India’

  1. Een bezoek aan de 4 natuurparken, waarbij je de Aziatische leeuw, gazelles, wilde ezels, hyena’s maar ook roze flamingo’s en pelikanen kunt bewonderen. Ook de zonsondergang in de zoutwoestijn is een hoogtepunt van deze reis.
  2. De vele marmeren tempels met unieke religieuze sculpturen, waar we lokale gelovigen fascinerende rituelen zien uitvoeren.
  3. De beklimming van Palitana, het Vaticaan van het Jainisme.
  4. In India is vakmanschap nog heilig: we zien pottenbakkers, zeefdrukkers, wevers, koperslagers en beoefenaars van ‘rogan art’ aan het werk, een oud-Perzische schildertechniek met verf op basis van castorolie.

Odisha: een schitterende reis voor liefhebbers van authentieke couleur locale

  1. Een boottocht op het Chilkameer, met vissers, vogels en opspringende dolfijnen in de ondergaande zon. Ook de wandelingen langs de rijstterrassen zijn een must voor natuurliefhebbers.
  2. De zonnetempel van Konarak is een van de meest erotische tempels van India, en na de Taj Mahal de mooiste.
  3. In kleine dorpjes met lemen hutten vol kleurrijke motieven maken we kennis met een indrukwekkende verscheidenheid aan mysterieuze minderheden. Hun rituele dansen, hun eigen typische kledij, hun kleurrijke tatoeages en magische gewoontes.
  4. Fotografen komen ogen tekort voor prachtfoto’s van de vrouwen met reuze oorringen, met kaalgeschoren schedel en bekleed met een overvloed aan sierlijke kettingen.