fbpx Infosessie: Nepal - individueel en in groep - Zuiderhuis

23/Apr Infosessie: Nepal - individueel en in groep

Wie aan Nepal denkt, kan niet om de duizelingwekkende toppen en indrukwekkende ijsreuzen van de Himalaya heen. Met acht van ’s werelds tien hoogste toppen op een relatief kleine oppervlakte, is Nepal een droombestemming voor avontuurlijke wandelaars en bergbeklimmers.

Klassieke trekkings zoals de Annapurna Base Camp trek, het Manaslu-circuit en de Everest Base Camp trek zijn een uitstekende eerste kennismaking met de Himalaya voor wandelaars met een gedegen conditie. De wandelroutes starten vaak in lager gelegen valleien en stijgen geleidelijk aan – door verschillende klimaatzones – naar grotere hoogtes.

Ervaren bergwandelaars vinden hun gading in trekking peaks zoals Mera Peak (6.476 m). Je trekt er door een fascinerende bergwereld van eeuwige sneeuw, ijs en ijle lucht naar de top van de hoogste trekking peak van Nepal. Trekking peaks vereisen geen technische klimkennis maar wel een uitstekende conditie, wandelervaring en een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Naast de Himalaya heeft Nepal nog tal van troeven. In de nationale parken Chitwan en Bardia en op de laagvlaktes van de Terai kan je neushoorns, olifanten, luipaarden en de zeldzame Bengaalse tijger spotten. Op cultureel vlak bieden de heiligdommen en Stupa’s van Kathmandu en de Koningsteden Patan en Bhaktapur een boeiende inkijk in het rijke culturele patrimonium van Nepal.

Op dinsdag 23 april kom je in ons kantoor in Gent alles te weten over onze individuele reizen (op maat) en groepsreizen in Nepal. Onze Nepalspecialist Niels begeleidde reeds verschillende trektochten in de Himalaya en weet je als geen ander warm te maken voor deze prachtige bergbestemming!

De volgende groepsreizen komen aan bod:

    Inschrijven