fbpx Fietsen over het dak van België - België - Fietsvakanties - Zuiderhuis

België

Fietsen over het dak van België

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Fiets door de Oostkantons vanuit vast verblijf
Overnacht in 3* of 4* hotel in Bütgenbach
Ontdek de Vennbahn en ervaar het desolate oerlandschap

Het hoogste punt van België ligt op 694m boven de zeespiegel. Geen duizelingwekkende hoogte, maar wie zich een weg baant over het plateau van de Hoge Venen trekt wel de ogen open voor het desolate oerlandschap, een van de laatste stukjes wilde natuur in onze streken. De regio trekt heel veel wandelaars, maar biedt ook fietsers een verrassend variërende waaier aan mogelijkheden.

Dé fietsroute die nagenoeg de volledige Oostkantons doorkruist van noord naar zuid is de Vennbahn. Het voormalige treintraject tussen Aachen (Duitsland) en Troisvierges (Groothertogdom Luxemburg) is tegenwoordig een autoluw fietspad van 125km lang, kronkelend door eindeloze bosarealen en weidelandschappen, ingesneden valleien overbruggend mits viaducten. Het fietspad biedt tevens het voordeel van de zachte hellingsgradiënt waaraan treinsporen gebonden zijn. Naast een aantal van de mooiste onderdelen van de Vennbahn ontdek je tijdens deze fietsvakantie nog waaier aan minder bekende voormalige spoorbeddingen (RAVeLs) waarbij je fietsershart bokkensprongen maken zal van hartenlust.

De natuur die je doorkruist heeft troeven in overschot. Tijdens de lente dingen de zeldzame gele wilde narcissen naar je aandacht. Ganse narcissenweiden overwoekeren en kleuren zowel de omgeving als je netvlies. De zomer behoeft nauwelijks een betoog: de veenlandschappen baden in eigen nat, de naaldbossen wuiven koelte toe en de beekvalleien gonzen van het leven. In de herfst vermenigvuldigd de kleurenpracht zich en kan je je bij valavond laten overvallen door het burlen van de bronstige edelherten; echo’s van de wildernis.

Naast de unieke fauna en flora kan je je in de regio ook cultureel en geschiedkundig laten verrassen. Geen dorp die carnaval zonder confetti voorbij laat walsen, geen graszode die tijdens de wereldoorlogen niet werd bevochten. Het is een smeltkroes van gewoonten, en gezien de geschiedenis van de bewegende grenzen geldt dat hier nog dat tikkeltje meer dan in andere grensstreken.

Kortom, laat je verrassen door het natuurbad, laat je onderdompelen in het taalbad. Kom fietsen in de Oostkantons. Tschüss!

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

3 tot 5 dagen - vanaf €390

Beschikbare periodes

01 jan 2023 > 31 dec 2023
01 jan 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
dagen - vanaf €390

Beschikbare periodes

01 jan 2023 > 31 dec 2023
01 jan 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in België
Wat dacht je van een vakantie in eigen land? België heeft heel wat meer te bieden dan een populaire kuststrook en indrukwekkende cultuursteden. De Ardennen liggen dan misschien vlakbij,  toch waan je je er ver weg door de rust, de uitgestrekte bossen en de glooiende landschappen.
Ontdek onze reizen in België
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië