fbpx Zuiderhuis - Azoren, islandhoppen op de Vlaamse eilanden

Portugal

Azoren, islandhoppen op de Vlaamse eilanden

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Jan Gysbrechts Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer
4 eilanden: São Miguel, São Jorge, Faial en Pico
optionele walvisexcursie en toppoging van Pico

We bezoeken tijdens de dertiendaagse groepsreis vier eilanden op de zonnige Azoren, een vulkanische archipel, met zicht op, én optionele toppoging van, de hoogste berg van Portugal.

Omgeven door de immer blauwe Atlantische oceaan vormen de Azoren de meest westelijke grens van Europa. Deze vulkanische archipel van de Azoren omvat negen eilanden, waarvan we het oostelijke São Miguel en de centraal gelegen eilanden São Jorge en Faial bezoeken. Het eiland Pico is facultatief. Op São Miguel, het grootste eiland, verblijven we eerst in de omgeving van Ponta Delgada. Rond Sete Cidades bewonderen we het prachtige kraterlandschap. We verkennen de theeplantages van Gorreana en verplaatsen ons naar Furnas, vreedzaam gelegen te midden van hete bronnen, modderpoelen, stoom en minigeisers. We doorkruisen het eiland en maken kennis met de steile kliffenrijke zuidkust.

Op São Jorge verkennen we het centrale 1000 meter hooggelegen plateau Serra do Topo en de fajas, kleine kustvlaktes met lagunes en minidorpjes te midden van ruwe kliffen. We hebben vaak zicht op de Pico, de hoogste berg van Portugal.

We varen naar Faial waar we logeren in Horta, gekend om zijn grote rijkdom aan gebouwen en monumenten, maar vooral omwille van zijn kleurrijke haven waar de jachten aanleggen bij hun oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Wie wil, kan een halve dag uittrekken om op zee walvissen en dolfijnen te gaan ‘spotten’. Faial werd eind jaren vijftig opgeschrikt door langdurige vulkaanuitbarstingen. De lava zorgde ervoor dat het eiland bijna twee en een halve vierkante kilometer groter werd. We wandelen er op een stuk nieuwe wereld, een quasi surrealistische belevenis in deze zo al wonderbaarlijke uithoek van Europa. Als afsluiter kan je facultatief op het eiland Pico een toppoging doen van de Pico, de hoogste berg van Portugal (2351m).

Ontdek zeker ook onze andere groepsreizen in Portugal of wandelvakanties op individuele basis in Portugal.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
10 jun 2024 > 22 jun 2024
16 sep 2024 > 28 sep 2024
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
10 jun 2024 > 22 jun 2024
16 sep 2024 > 28 sep 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Portugal
Het zuiderse Portugal heeft naast een rijk historisch verleden ook adembenemende natuurparken, schitterende kuststroken en subtropische eilanden.
Ontdek onze reizen in Portugal
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië