fbpx Beklimming Aconcagua - Argentinië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Argentinië

Beklimming Aconcagua

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Eric Sackx Lees meer
volgende afreis in januari 2025
beklimming in groep van de hoogste berg van Zuid-Amerika
ervaren Zuiderhuis begeleider en lokale professionele hooggebergtegids(en)
goed uitgekiend programma met maximale slaagkans om de top te halen

De Aconcagua is met zijn 6962 meter de hoogste van Amerika. Talloze verhalen en anekdotes zijn aan deze berg verbonden. De beperkte technische moeilijkheid, zijn hoogte en zijn uniek kader maken van deze reus het ultieme streefdoel voor ervaren bergwandelaars. Wie ooit aan de beklimming begon keert terug met een unieke ervaring. Tijdens de beklimming beleef je de sfeer van het echte hooggebergte en maak je kennis met een wereld die voorbehouden is voor bergbeklimmers en de sterkste bergwandelaars. Trotseer de natuurelementen (hoogte, wind, koude en sneeuw) en ga tot het uiterste. Ontdek de impact van de hoogte op je lichaam en verleg je grenzen.

We beklimmen de Aconcagua via de Normaalroute – een route zonder technische moeilijkheden. Door de vallei van Horcones wandelen we naar het comfortabele Camp Confluencia. Hier verblijven we 2 nachten voor we doortrekken naar het basiskamp. Om aan de hoogte te wennen maken we een mooie wandeling naar Camp Francia, voor een onovertroffen zicht op de zuidwand van de Aconcagua.

Het is ongeveer 8 uur wandelen van Confluencia naar Plaza de Mula, waar we onze intrek nemen in het basiskamp. Hier bereiden we ons in alle rust voor op de uiteindelijke beklimmingen. We maken een dagwandeling naar de 5100 m hoge Bonete en brengen een deel van de bagage alvast naar het eerste hoogtekamp. Verder is het belangrijk om veel te rusten zodat we in ideale omstandigheden de klim kunnen aanvatten.

Op dag 11 zetten we onze tocht naar de top verder. Via Camp Canada en Camp Condores, waar we 2 nachten doorbrengen, gaat het naar het laatste hoogtekamp (Berlin/Colera op 5900 meter hoogte). Met een minimale bepakking gaat het van hieruit in 8 à 9 uur verder tot op de top. Fysiek en mentaal niet te onderschatten maar al het afzien is snel vergeten wanneer je moe maar heel erg voldaan uiteindelijk de top bereikt. 2 dagen later staan we terug in Penitentes.

Tijdens de tocht wordt veel aandacht besteed aan de acclimatisatie. We hanteren het principe van ‘climb high – sleep low’. Ook worden twee reservedagen voorzien om iedereen toe te laten de toppoging in de best mogelijke omstandigheden aan te vatten. Al ons materiaal wordt door lastdieren naar het basiskamp gebracht. Daarna krijgen we hulp van dragers die een deel van onze bagage hoger de berg opdragen.

De reis wordt begeleid door Eric Sackx, die de Aconcagua al 3 maal succesvol beklom. Ter plaatse wordt hij bijgestaan door een gebrevetteerd hooggebergtegids en een aantal hulpgidsen.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Technisch niveau i
Beschikbare data

Vermoedelijke prijs: €7400.

Vermoedelijke afreisdatum: januari 2025.

Exacte prijs en datum komen eraan.

  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata

Vermoedelijke prijs: €7400.

Vermoedelijke afreisdatum: januari 2025.

Exacte prijs en datum komen eraan.

MEER SUGGESTIES
Reizen in Argentinië
Argentinië
Ontdek onze reizen in Argentinië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië