fbpx Bolivia 6000 - Bolivia - Groepsreizen - Zuiderhuis

Bolivia

Bolivia 6000

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Niels Van Gremberghe Lees meer
Naar de top van de 6342m hoge vulkaan Parinacota
Beklim vulkanen langs de zoutvlakten van Uyuni en tijdens een meerdaagse trektocht in Condoriri
Geen grote technische moeilijkheden, haalbaar voor elke ervaren bergwandelaar

Tijdens deze reis in groep, staat het indrukwekkende landschap en het beklimmen van verschillende vulkanen doorheen het diverse Bolivia centraal. De reis is opgebouwd uit verschillende hoogtepunten, waarbij we steeds hoger gaan, met als uiteindelijke doel de top van Parinacota. Dit is een stratovulkaan met een hoogte van 6342m, in Sajama National Park op de grens met Chili. Alle beklimming kennen geen grote technische moeilijkheid en zijn haalbaar voor iedere ervaren bergwandelaar.

Een goede acclimatisatie is dus de boodschap om deze reis tot een goed einde te brengen. Starten doen we in Sucre, de hoofdstad van Bolivia, met een hoogte van 2750m. Bijgenaamd de witte stad met de vele prachtige koloniale gebouwen. Naast een stadsbezoek, bezoeken we de pre Inca schilderingen van Incamachay. We doen onze eerste top, Cerro Obispo, met een hoogte van 3600m en prachtig zicht op Sucre en de omgeving!

Vervolgens zetten we koers richting Zuid-Bolivia en de wereldbefaamde zoutvlakten van Uyuni, die zich uitstrekken over een oppervlakte van 12.000km². Met 4×4 jeeps gaan we een eerste keer boven de 4000m en rijden we 5 dagen langs ongetwijfeld het meest indrukwekkende natuurfenomeen van de centrale Andes. De Andespieken die weerspiegeld worden op de zoutvlakte, eilanden met immense cactussen, meren die veranderen van kleur, vulkanen, grillige rotsformaties & heel wat wildlife. Ook hier nemen we de tijd om van bovenaf al dit natuurschoon te bewonderen, we gaan naar de top van de slapende vulkaan Tunupa, een eerste keer boven 5000m. Met als ultieme hoogtepunt van dit gedeelte, de beklimming van Licancabur, met 5920m de hoogste berg van Zuid-Bolivia.

Nadien zetten we koers richting La Paz, gelegen op 3600m en één van de hoogst gelegen steden ter wereld. Van hieruit gaan we naar de Cordillera Real voor de 4-daagse Condoriri trekking, waarbij we de top van Pico Austria zullen bedwingen (5200m). De 200km lange Cordillera Real is de meeste prominente bergketen in Bolivia en één van de meest indrukwekkende in de Andes.

Ondertussen zijn we helemaal geacclimatiseerd voor, letterlijk & figuurlijk, het hoogtepunt van de reis. Vanuit La Paz zetten we koers naar Sajama National Park. Dit wordt ons basiskamp van waaruit we naar de top van Parinacota gaan. Eenmaal boven heb je prachtig zicht op verschillende vulkanen, waaronder ook Sajama, met 6542m, de hoogste berg van Bolivia!

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
06 okt 2024 > 27 okt 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Bolivia
Ontdek onze reizen in Bolivia
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië