fbpx Verborgen parels van Oman - Oman - Groepsreizen - Zuiderhuis

Oman

Verborgen parels van Oman

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Kathleen Ghequiere Lees meer
Ontsnappen aan de winter naar het ideale klimaat van weinig bereisd Oman met gastvrije bevolking
Een uniek programma met doorsteek woestijn, schildpaddenwatching, bergwandelingen, hedendaagse en andere musea én snorkelen
Wadi's met azuurblauw water, ongerepte zandstranden met o.a. zeeschildpadden en dolfijnen, woestijn en Arabische (berg) dorpen

Deze groepsreis door Oman combineert een Oosterse cultuur met een gastvrije bevolking en het westers comfort. Het Sultanaat Oman kent een beschaving van ruim 10.000 jaar oud. De vele prachtige lemen kastelen en forten zijn de getuigen van hun glorieus verleden. Culinair gezien zijn er zowel invloeden met de Arabische als de Indiase keuken.

Het land is gelegen aan de Indische Oceaan en de Golf van Oman. Aan deze enorme ongerepte kustlijnen is altijd een verfrissend windje te vinden. In de warmere maanden komen op het strand van Ras al Had heel veel schildpadden aan land in de avond. Tijdens de wintermaanden zijn er nog steeds enkele en rangers zorgen ervoor dat we die ook kunnen zien tijdens een turtle watching.

Oman combineert indrukwekkende bergen, prachtige groene oases met rivierbeddingen, wadi’s, een immense zandwoestijn en sfeervolle dorpen. Tijdens onze rondreis in Oman komen we  veel wadi’s tegen. Wadi Shab, Wadi Tiwi, Wadi Bani Awf,etc… Wadi is een Arabisch woord en kan je het best vertalen naar het Nederlands door het woord ‘rivierdal’ of “rivierbedding” te gebruiken. Over het algemeen bestaat Oman uit een heel droog woestijngebied.   Als het heeft geregend kunnen de wadi’s overstromen, maar als het een droge periode is zijn ze ideaal om in te zwemmen. Op de plekken waar een wadi is zien we ook veel groen. Ineens wordt het landshap niet gedomineerd door zand of rotsen maar door palmbomen en fruitbomen, zoals bananen, papaya’s en mango’s.

Ons programma is uniek. We doorkruisen de woestijn van de oceaan tot aan het resort gedurende een 4-5 uur durende jeepsafari. Er is ook een 4×4 nodig én een goede gids om de wadi’s te bezoeken, dus enkel fly and drive lukt niet voor deze verborgen parels. Wie droomt in de Belgische winter niet van zandstranden om te zwemmen, woestijnen om te doorkruisen en Arabische (berg)dorpen om te wandelen? Oman heeft alles samen. In februari en maart is de temperatuur aangenaam tussen 20 en 25 graden en verruilen we graag de koude winter voor de zomerse temperaturen van Oman.

 

Lees meer
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
01 dec 2024 > 09 dec 2024
MEER SUGGESTIES
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië