fbpx Jan Gysbrechts | Reisleider - Zuiderhuis

Jan Gysbrechts

Als jonge bergbeklimmer werd ik ruim 20 jaar geleden aangemoedigd om bij “Te Voet” bergtochten te gaan begeleiden en mocht er op gesprek.

Het leidde me van zware bergtochten via gezellige gezinstochten over mooie kastelenroutes naar idyllische fjorden tot op pareltjes van eilanden. Ik slingerde van Noord naar Zuid en van Oost naar West. Vervolgens zag ik alle windstreken van Europa en is de tijd nu rijp om mijn grenzen te verleggen naar “verre bestemmingen.”

Nog steeds dankbaar dat ik zoveel mooie tochten heb mogen begeleiden en gepassioneerd als bergbeklimmer, avonturier en fotograaf reis ik nog steeds onder mijn motto: “Hoe verder hoe beter en hoe hoger hoe liever.” Ik wil de wereld zien op mijn manier.

Met interesse voor natuur, cultuur en vooral ook geschiedenis heb ik gaandeweg ontdekt dat het menselijk aspect een erg groot aandeel heeft in het beleven van een reis. De inbreng van anderen is vaak verrijkend. Samen een “reis delen” maakt het plaatje dan ook compleet. Ik vind het steeds weer een fijne opdracht om, met veel enthousiasme, jullie reizen zoveel mogelijk kleur te geven. Mijn missie is pas geslaagd als iedere reisgezel een onvergetelijke vakantietijd heeft gekend en/of beleefd!


Favoriete bestemming: dit zal altijd een bergstreek zijn (“hoe hoger hoe liever en hoe verder hoe beter”)

Favoriete trekking: Ik verkies een trekking door de bergen, een trekking voorafgaand aan een beklimming/expeditie.

Favoriete maaltijd: Mijn absoluut lievelingsgerecht is eerder Vlaams en gemaakt door mijn moeder: “Tomatensmos met gehaktballetjes.” Als dessert kies ik dan voor haar “opgelegde meloen…”

Favoriete muziek: Ik zou héél graag met m’n panfluit door de bergen lopen en “El Condor Pasa” en/of “Het thema van de verlaten mijn” spelen… Ik moet echter nog een beetje oefenen.  De muziek van, de Griek, Vangelis Papathanassiou spreekt eveneens tot mijn verbeelding en doet me dromen!

Favoriete boek: Bergsportliteratuur draagt mijn voorkeur weg. Momenteel verdiep ik me in de geschiedenis van het bergbeklimmen…