fbpx Jan Van Hellemont | Reisleider - Zuiderhuis

Jan Van Hellemont

Al bijna dertig jaar is mijn vakantie steevast een bergwandelvakantie. In mijn jongere jaren waren dat tochten van berghut naar berghut, in groep of individueel. De laatste tien jaar nemen wij (mijn vrouw en ik) na een stevige dagtocht graag een warme douche om onze spieren te ontspannen en steken we nadien al even graag onze voeten onder een gezellige tafel gevuld met lekker eten en een glaasje wijn. Puur genieten dus.


Wat vooral blijft, is de passie om in de bergen te wandelen en liefst boven de boomgrens waar de vergezichten en nog licht besneeuwde bergtoppen ons in alle stilte laten genieten van hun schoonheid. In juni en juli krijg je er bovendien een brede krans van bloemen als kleurig supplement bovenop. Op de achtergrond hoor je hier en daar fluitende marmotten die, net uit hun winterslaap, op zoek gaan naar het eerste groen dat vanonder de sneeuw kruipt.


Na zo’n heerlijke maar toch fysiek inspannende vakantie, heb je de “harde schijf” in je hoofd volledig gereset en kan je met nieuwe energie er weer tegenaan (en uiteraard uitkijken naar een volgende wandelperiode). Heb je ook zin om deze ervaringen mee te maken? Ik wil ze, als reisleider, graag met jou delen.


Tot dan ?!


Favoriete bestemming: Pustertal Zuid-Tirol

Favoriete muziek : Schotse en Ierse folk

Favoriete lectuur : Fauna en flora van de reizen