fbpx Pustertal, de poort tot de Dolomieten - Italië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Italië

Pustertal, de poort tot de Dolomieten

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Jan Van Hellemont Lees meer
wandelreis in groep vanuit vast verblijf naar de Dolomieten
Drei Zinnen, Pragser Wildsee en Plätzwiese
gastvrij hotel met uitstekende keuken

Het Pustertal ligt aan de noordkant van de Dolomieten. Donkergroene bossen en bloeiende alpenweiden vormen een mooi contrast met het helderwitte dolomietgesteente. Aan de rand van de majestueuze Dolomieten, omwille van zijn unieke schoonheid door UNESCO in 2009 uitgeroepen tot werelderfgoed, ligt het dorpje Toblach/Dobbiaco (1250m). Het dorpje wordt gezien als de toegangspoort tot de Dolomieten. Het wilde en romantische Valle di Landro, dat zich bij Toblach in zuidelijke richting afsplitst, loopt door tot in het hart van de ‘bleke bergen’. In de twee natuurparken die de regio rijk is, heb je talloze aantrekkelijke wandelmogelijkheden. Natuurpark Dolomiti di Sexto (Sextner Dolomieten) strekt zich uit naar het oosten, terwijl natuurpark Fanes-Sene-Braies (Fanes-Sene-Prags) zich in westelijke richting uitstrekt.

Dagelijks verplaatsen we ons met de wagen of de bus voor de mooiste wandelingen in dit gebied. Uiteraard begeven we ons naar de betoverende alpenweide van Plätzwiese en naar de bekende Drei Zinnen Hütte. We maken een onvergetelijke tocht over een kam langs de Alta Via Carinia en een relaxte wandeling door het liefelijke Innerfeldtal. Geregeld maken we gebruik van de kabelbanen om ons in een mum van tijd op grote hoogte te brengen. Op verschillende wandelingen krijgen we een zicht op de Drei Zinnen. De drie indrukwekkende monumentale rotstorens zijn het symbool van de Dolomieten. Het uitzicht op de drie dolomietkolossen is steeds weer wisselend en fascinerend.

Uiteraard mag ook een uitstap naar de Pragser Wildsee niet ontbreken. Het schilderachtige turquoise bergmeer is een echt juweeltje en wordt beschouwd als één van de mooiste meren van de Dolomieten. Het ligt te midden van een wild en romantisch landschap, ingeklemd tussen rotswanden van imposante bergen.

Wie de vallei graag een keertje op twee wielen verkent kan zijn wandelschoenen een dag inruilen voor een stalen ros. Geasfalteerde en verkeersvrije baantjes werden aangelegd tussen de verschillende dorpjes in het dal. Het gaat afwisselend door dichte bossen en bloemrijke alpenweiden tot in Bruneck of Lienz. Wie in Toblach met de fiets vertrekt, zal voornamelijk in dalende lijn fietsen. Terugkeren kan je met de trein.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
02 jun 2024 > 09 jun 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië