fbpx Juan Rodolfo Sanz Perez | Reisleider - Zuiderhuis

Jon Sanz

Als ik reis volg ik een instinct, bijna irrationeel, van leren en experimenteren. Het is bijna alsof ik die kinderlijke nieuwsgierigheid volgt die mij ertoe bracht verder te kijken, nieuwe dingen te proberen, de ene vraag na de andere vast te ketenen. Die impuls van exploratie wordt sterker als ik geïnspireerd wordt door de natuur. De natuurlijke omgeving, vooral de bergen, oefent een aantrekkingskracht uit die ik nauwelijks kan begrijpen. En als ik me onderdompel in die wilde landschappen, in tegenstelling tot dat ik me rusteloos voel, geeft het me rust en stilte, het geeft me een thuisgevoel.

Na deze sensaties, in 2005, als gediplomeerde berggids, besloot ik me uitsluitend te wijden aan het delen van mijn passie voor de berg en de natuur met iedereen die in mijn voetsporen wilde treden. Sindsdien reis ik de wereld rond via kleine wegen, paden, valleien, bergkammen, vaak naar de top van de berg, op zoek naar inspirerende landschappen en vitale ervaringen. Hoewel de natuur de rode draad is van al mijn reizen, zoek ik altijd graag avontuur en emoties. Uiteindelijk is alles het perfecte excuus om in contact te komen met de lokale bevolking en hun cultuur te leren kennen, op zoek naar een balans tussen actie, ontdekking en puur genieten van kleine magische momenten.


Favoriete bestemming: (buiten mijn eigen land, Spanje) Griekenland

Favoriete trekking: GR11 (Transpyreneeën)

Favoriete gerecht: Indonesische Nasi Goreng

Favoriete muziek: Country muziek, alle soort Folk muziek, Rembetika (grieks)

Favoriete Literatuur: Historische Romans (geschiedenis romans), Driving over Lemons (Chris Stewart, Alpujarras), Zorba de Griek (Nikos Kazantzakis, Krete), The Sheltering Sky (Paul Bowles, Marokko/Sahara),…