fbpx 4* Hotel Feel Viana | Zuiderhuis | Thuis in de wereld
Portugal
4* Hotel Feel Viana

Het 4* hotel Feel Viana opende zijn deuren in het voorjaar van 2017. De bevoorrechte ligging tussen de dennenbomen aan het uitgestrekte strand van Cabeldelo weet veel natuurliefhebbers te bekoren. Amper op 200m afstand kan je de zee vinden. Het hotel werd dan ook speciaal ontwikkeld om de combinatie van sport en ontspanning te kunnen beleven. Naast het uitgebreide gamma aan fiets- en wandelroutes kan je er ook terecht voor verschillende watersportactiviteiten zoals kitesurfing, windsurfing, paddleboarding, wakeboarding en wakesurfing.

Duurzaamheid staat centraal. Het hotel beschikt over al het modern comfort en is gebouwd met eco-vriendelijke elementen. De houten constructie zorgt voor een harmonieuze integratie in het uitgestrekte dennenbos. Tevens beschikt het over de nodige faciliteiten: wifi, buitenzwembad, spacomplex (sauna, hammam, binnenzwembad, massageruimtes), gastronomisch restaurant en sportcentrum. Het is ook mogelijk om yoga en/of pilates sessie’s te volgen. Het hotel heeft een eigen reparatie centrum voor fietsen en ook om de fiets te wassen kan je hier terecht. Op deze manier kan je altijd met een fiets op pad die zich in een perfecte staat bevindt.

Ook voor families is dit hotel een aanrader, zo beschikt het over goed uitgeruste bungalows en een aantal communicerende kamers. De kamers zijn speciaal ingericht met het doel de gasten zich thuis te laten voelen. Alle kamers beschikken over een balkon zodat men zich kan ontspannen in harmonie met de omliggende natuur. Kortom de eigenaar heeft aan alles gedacht om het zijn gasten naar wens te maken en een ‘thuisgevoel’ te creëren.

KOM IN CONTACT MET ONZE EXPERTS


  Laat je opbellen:

  REIZEN MET ZUIDERHUIS

  Focus op actieve natuurbeleving

  Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

  Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

  Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

  Persoonlijke begeleiding en maatwerk

  Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

  Terreinkennis en jarenlange expertise

  Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

  REIZIGERS AAN HET WOORD

  5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
  brede glimlach als bindmiddel.

  Ontdek Kaapverdie

  Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

  Ontdek de Eisleck Trail

  Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

  Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

  Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

  Ontdek de Portugese Costa Vicentina

  In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

  Ontdek onze rondreizen in Tanzania

  We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

  Ontdek onze reizen in Jordanië