Nepal

Oog in oog met de hoogste toppen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Internationaal reisleider Lees meer
groepsreis met trekking naar het Annapurna Base Camp
bezoek aan het Chitwan NP en de belangrijkste bezienswaardigheden in de Kathmandu-vallei
de meest volledige kennismaking met Nepal

We starten onze groepsreis ‘Oog in oog met de hoogste toppen’ in Kathmandu, de chaotische, maar mooie hoofdstad van Nepal. Hier kunnen we uren rondslenteren zonder dat de verveling toeslaat. Achter elke straathoek wacht een mooie tempel of stoepa. We bezichtigen er meteen een van de grootste ter wereld: Bodhnath.

We brengen een bezoek aan de belangrijkste heiligdommen van de Kathmandu-vallei. Op wandelafstand van de hoofdstad nemen we een kijkje in de beroemde apentempel Swayambunath, waar honderden apen de 365 trappen mee ophollen. Pashupatinath, het Nepalese Varanasi, is bezaaid met schrijnen en sculpturen die gedurende eeuwen zijn opgericht ter verering van de god Shiva. Op elk tijdstip van de dag worden hier gelovigen gecremeerd op de traditionele manier.

Met de bus reizen we op dag 4 naar Pohhara, de op één na grootste stad van het land. Zo druk en chaotisch als Kathmandu is, zo chill is Pokhara. Aan de rand van het Fewa-meer bemerken we reeds de imposante contouren van het Annapurna-massief. Vervolgens trekken we twaalf dagen lang door het indrukwekkende, 55 km lange, massief. Het hoogste punt, de Annapurna I, is 8091 meter. Wij klimmen tot het ABC, zoals het basiskamp heet, op 4130 m hoogte. We starten in Naya Pul, waar we de eerste hangbrug van onze tocht oversteken, en wandelen verder door traditionele dorpjes en rijstvelden. Langs schuimende rivieren, uitgestrekte loof– en bamboebossen en kille rotspartijen trekken we langzaam hoger om tenslotte te stranden in desolate valleien.

We passeren allerhande nederzettingen en maken uitgebreid kennis met de levenswijze van de Nepalese bergbewoners. We verbazen ons over kinderen die op de rand van een ravijn zitten te spelen en genieten van de warme contacten. De panorama’s zijn een streling voor het oog. Vanuit Chomrong stoten we door een smalle vallei,door naar het ABC. Oog in oog met de hoogste bergen op aarde wijst de kracht van de natuur ons op onze eigen nietigheid.

Na een onvergetelijke en erg gevarieerde trekking reizen we door naar Het Chitwan National Park. Onderweg houden we halt voor enkele uren rafting-plezier. De Trisuli-rivier is één van de beste en gemakkelijkste rivieren voor een eerste kennismaking met de sport. Tussen de stroomversnellingen door genieten we volop van het adembenemende decor.

Het Royal Chitwan National Park, in de laagvlaktes van de Terai, vormt een hels contrast met de hoge Himalaya. Dit is het ‘andere Nepal’. Hier leren we het Nepal van de jungle kennen, zoals het zo treffend door Kipling werd beschreven. We verkennen het park te voet, vanuit een jeep en per prauw en gaan opzoek naar krokodillen en eenhoornige neushoorns.

We ronden onze reis af met een bezoek aan de koningssteden Patan en Bhaktapur, een middeleeuws stadje van pottenbakkers, dat grotendeels verkeersvrij gemaakt is. We gaan op in de gezellige drukte in de smalle straatjes en kijken onze ogen uit op het met tempels en paleizen omzoomde Durbarplein. Ook Patan is één lange aaneenschakeling van prachtige middeleeuwse tempels en bouwwerken.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Er zijn momenteel geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.


Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata? Contacteer ons
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Nepal
Ontdek onze reizen in Nepal
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania