fbpx Kalverliefde kampeerversie - Tanzania - Rondreizen - Zuiderhuis

Tanzania

Kalverliefde kampeerversie

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
‘Big cats’-safari in het tussenseizoen
1,5 miljoen zebra’s en gnoes komen kalveren op de vlaktes van Ndutu
Herders en landbouwers: de Masai en de waIraqw

In Oost-Afrika migreren meer dan 1,5 miljoen gnoes en zebra’s jaarlijks tussen Masai Mara, Ngorongoro en Serengeti op zoek naar water en gras. Wanneer ze rond oktober vanuit Kenia terug naar Tanzania trekken, volgen ze het spoor van de regens tot ze uiteindelijk rond eind december halt houden op de vlakten van Ndutu. Ndutu is de plek waar ze elk jaar terugkeren om te kalveren: de zebra’s kalveren in december en januari, de gnoes in februari en maart. Een ongeziene baby boom!
Hun massale aanwezigheid is ook voor de grote katten het signaal om naar Ndutu of te zakken. Leeuwen en jachtluipaarden worden dagelijks gespot en met een beetje geluk komen daar ook luipaarden en wilde honden bij. Ndutu, dat deel uitmaakt van de Ngorongoro Conservation Area, is in deze periode de mooiste plek op aarde! ‘Kalverliefde’ is onze ‘signatuurreis’ in het tussenseizoen.

Een bezoek aan de Ngorongoro Crater en Tarangire National Park staan ook op het programma. De krater bulkt van het wild en wordt beschouwd als het 8ste wereldwonder. Voor zij die graag de Big Five afvinken, is het een unieke gelegenheid om zwarte neushoorns in het vizier te krijgen. Tarangire National Park is dan weer het walhalla van de Afrikaanse olifant, die hier majestueus tussen de baobabs schrijdt. Spoorzoekers kunnen dan weer hun hart ophalen tijdens een wandelsafari in Lake Manyara National Park.

In het aan Lake Manyara grenzend dorpje Endallah maak je kennis met de cultuur en levenswijze van de WaIraqw. Je krijgt er ook de kans om de benen te strekken. Door de unieke ligging bovenop de Great Rift, leveren de wandelingen er verbluffende vergezichten op. Minstens even indrukwekkend is de weg naar Lake Natron. Het monolitische Nasera Rock, de Ol Karien-kloof met de broedende Rüppelgieren en de haaientanden van Mount Mosonik leiden je naar het ondiepe Natronmeer met de flamingo’s en de imposante vulkaan Ol Doinyo Lengai. Hier zijn de Masai heer en meester. De gevreesde krijgers ontvangen je met open armen en leiden je rond in hun leefwereld.

VERLENG JE VERBLIJF: ZANZIBAR OF DE KILIMANJARO
Dit programma leent zich perfect om uitgebreid te worden met een verblijf op Zanzibar of een beklimming van de Kilimanjaro of Mount Meru. Ook extra dagen in de parken kunnen gemakkelijk toegevoegd worden. Contacteer onze specialist of raadpleeg onze Tanzaniapagina’s.

Lees meer
Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Deze reis is beschikbaar in meerdere variaties, bekijk hieronder de alternatieve versies van deze reis.

12 dagen - vanaf €4595

Beschikbare periodes

01/01/2024 > 31/12/2024
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
12 dagen - vanaf €4595
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
Steven Andries

Bestemmingen: tanzania , botswana , kenia , zambia , zimbabwe , congo

Steven Andries

Als kind droomde ik achterin de klas weg bij de safariboeken van Nero-tekenaar Marc Sleen. ik had...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië