Op zoek naar iets?

Paaseiland - Moais

CHILI - Verlenging Paaseiland - 4 dagen

{{statusText}}

vanaf €845

  • verlenging van je rondreis op maat in Argentinië en/of Chili
  • 1000 gigantische beelden en uitgedoofde vulkanen
  • magisch verleden, mysterieus heden en een paradijselijk strand

   

  Isla de Pascua, het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld

  Voor natuur- en cultuurliefhebbers is Paaseiland een heel betoverende verlenging na een rondreis door Argentinië en/of Chili.

  Paaseiland, door de lokale bewoners ook wel Rapa Nui (grote, verre rots), Te Pito o te Henua (navel van de wereld) of Mata ki te Rangi (ogen die naar de hemel kijken) genoemd, is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld. De Chilenen noemen het Isla de Pascua, vernoemd naar de Nederlandse kapitein die op Pasen in 1722 het eiland als eerste Europeaan waarnam.

  Gevormd door drie hoofdvulkanen ligt het eiland als een grote driehoek in de zuidelijke Grote Oceaan. Oorspronkelijk was dit stukje UNESCO Werelderfgoed een erg bosrijk gebied. Vandaag is het echter een met gras begroeid heuvellandschap. De ongeveer 1000 grootse beelden (moai) en uitgedoofde vulkanen hullen het eiland in een mysterieuze sfeer.

  Geheimzinnige mythes, vervaardiging van raadselachtige beelden, imposante ahu’s, de cultus van de vogelman en de klimaatveranderingen die kindoffers eisten… Zó veel te ontdekken op deze plek met een groot magisch verleden!

   

  Deze reis is ideaal als verlenging op onze rondreizen in Argentinië en/of Chili.

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan op maat worden aangepast.
  Dag 1

  Santiago - Paaseiland

  Vandaag vlieg je van Santiago naar Paaseiland.

  Geniet verder van een vrije dag op dit begeerlijke eiland.

  Dag 2

  Moai in de ‘Navel van de wereld’

  Paaseiland, de ‘navel van de wereld’ als je de lokale inwoners mag geloven, toont vandaag haar grootste schatten!

  Toen opperhoofd Hotu Matu'a arriveerde met zijn vrouw en familie was het eiland nog enorm rijk aan bomen, grassen en varens. Vandaag zie je een bijna volledig ontbost eiland. Dit is het resultaat van bomen die gekapt werden voor het bouwen van huizen en kano's, maar ook voor het plaatsen van de grote stenen hoofden (Moai). De gids vertelt je er vandaag alles over!

  Een bezoek aan Ahu Vaihu en Ahu Akahanga, de begraafplaats van de 1e koning, staan op het programma. Daarna rijd je verder naar Rano Raraku, Ahu Tongariki en Ahu Te Pito Kura.

  Je sluit de dag af op het paradijselijke Anakena-strand; geniet van de warmte van de Stille Oceaan en laat de grootse indrukken rustig binnensijpelen..

  Wist je dat dit strand vroeger exclusief door de koninklijke familie te betreden was? En dat het ook dienst doet als decor voor de jaarlijkse Tapati Rapa Nui (de verkiezing van de Paaseilandkoningin)?

  Dag 3

  Rano Kau, Orongo en ‘los siete monos’ (de zeven apen)

  De gids neemt je vandaag eerst mee de Rano Kau op, de dode vulkaan in het zuidwesten van Paaseiland met een krater van 1,6 km. De top biedt je een magnifiek zicht op het kratermeer en het heiligdom Orongo waar vroeger de vogelman-competitie plaatsvond.

  Bewonder eveneens de kleine eilandjes Motu Nui, Motu Iti en Motu Kao Kao, rijd naar Ahu Vinapu beneden en stop aan Ana Kai Tangata en haar rotsschilderingen.

  Na de lunch rijd je verder naar Ahu Akivi met haar 7 Moai.  De legende vertelt dat deze standbeelden de 7 onversaagde zeevaarders vertegenwoordigen die toentertijd gezonden werden door de eerste koning Hotu Matu’a. Dit zouden bovendien de enige beelden op het eiland zijn die richting de Oceaan kijken… Het mysterie wordt onthuld!

  Dag 4

  Paaseiland - Santiago

  Op deze laatste dag geniet je vrij van dit prachtige eiland en het paradijselijke strand.

  Vlucht naar Santiago

  Periode

  Afreis dagelijks.

  Prijzen

  Vanaf € 845 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  Vanaf € 795 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers)

  Prijs varieert volgens aantal reizigers, concrete reisdata (laag- of hoogseizoen) en gewenste hotelcategorie.

  Deze prijzen zijn geldig tem maart 2021 (met uitzondering van feestdagen, speciale (kerst)events,...)

  Voor een éénpersoonskamer wordt een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn. 

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Beste reistijd

  Rekening houdend met het klimaat, zijn onze Belgische wintermaanden de beste periode om Paaseiland te bezoeken. Van december tot februari is het er daarom weliswaar redelijk druk.

  Wil je die drukte wat vermijden? Dan raden we maart, september, oktober en november aan.

  Het Tapati Rapa nui-festival duurt 14 dagen, gaat van start in de laatste week van januari en duurt tem de eerste week van februari. Er zijn in die weken verschillende evenementen op diverse locaties met een openingsspektakel op het strand van Anakena. Als je graag wil meefeesten, boek dan tijdig om zeker te zijn van vlucht en onderdak!

  Documenten

  Een geldige reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maanden na terugkeer in België).
  Bij boeking ontvangen we graag een duidelijk leesbare kopie van je geldige reispas.

  Gezondheid

  Voor professionele en up-to-date informatie verwijzen we u door naar de huisarts of de diensten reisadvies (travel clinic) van de universitaire ziekenhuizen en/of het Tropisch instituut in Antwerpen. Ook op de website van Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

  Maaltijden

  Tijdens het verblijf in het hotel, is ontbijt steeds inbegrepen.

  Op dag 2 is eveneens een lunchpakket inbegrepen.

  Lokale tijd

  Tijdens de Belgische zomertijd is het op Paaseiland 8 uur vroeger.
  Tijdens de Belgische wintertijd is het op Paaseiland 6 uur vroeger.

  Het tijdsverschil tussen Santiago en Paaseiland bedraagt 2u.

  Transfers

  Luchthaventransfers op Paaseiland zijn voorzien en inclusief.

  Vluchten zijn exclusief.

  De vluchten Santiago – Paaseiland – Santiago zijn steeds met luchtvaartmaatschappij Latam. Een enkele vlucht bedraagt 5u à 6u vliegen. Prijzen zijn sterk afhankelijk van de periode waarin de reis plaatsvindt. Vluchtprijzen kunnen variëren van € 400 tot € 1200.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  21/04/2020