fbpx Bishkek, Tian Shan gebergte en nomaden - Kirgizië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Kirgizië

Bishkek, Tian Shan gebergte en nomaden

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Dirk Herfs Lees meer
groepsreis met dagwandelingen en 2 trekkings (3 en 5 dagen)
wildkamperen en overnachtingen in joertkampen
kennismaking met Kirgizische halfnomaden

Een trekking door het Tian Shan gebergte in Kirgizië is een aparte belevenis. Op deze reis combineren we 2, landschappelijk totaal verschillende, trekkings met een kort bezoek aan de steden Bishkek en Karakol en enkele verbluffende (halve-)dag wandelingen. Onderweg maken we kennis met het leven van de Kirgizische halfnomaden, proeven we lokale specialiteiten en genieten we van de rust van de bergen. We overnachten in joertenkampen op prachtige almen of zetten onze tenten op, op de meest idyllische plaatsen in de vrije natuur.

Voor wie graag wandelt is deze reis de perfecte eerste kennismaking met dit fascinerende bergland, gekenmerkt door ongerepte natuur, afwisselende landschappen, rust en ruimte.
De helft van het land ligt boven de 3000 meter, in het Tian Shan-gebergte. Enkele bergen meten meer dan 7000 meter hoog. Groene alpenweiden en dorre steppes worden afgewisseld met naald- en loofbossen, diepe canyons, kleurrijke rotsen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Hoge bergpassen bieden uitzicht over glooiende grasvlakten waar (semi)nomaden met kuddes paarden en schapen rondtrekken.

Na een korte verkenning van de hoofdstad Bishkek reizen we door naar Temir-Kanat.  Onderweg maken we een mooie wandeling door de Konorchek Canyon. We volgen de rivierbedding van een droogstaande rivier en wandelen door de diep ingesneden kloof.
In het joertenkamp van Temir-Kanat zullen we 2 nachten verblijven.  Na een mooie dagtocht over uitgestrekte bergweides, vertrekken we hier voor onze eerste trekking.   In 3 dagen tijd wandelen we naar de Tosor Canyon, door een verbluffend landschap waar weinig of geen andere toeristen komen.  De bagage wordt vervoerd door paarden en we kamperen in het wild, op de meest pittoreske plekjes aan een riviertje.

Voor we naar Karakol doorrzeizen maken we nog 2 kortere wandelingen door de Manjyly en Skazka Canyon.  Wind en regen hebben de bergen hier flink geërodeerd en merkwaardige en kunstige vormen gegeven.  Tussen de kleurrijke rotsformaties liggen mysterieuze gangetjes, uitgesleten door stromend water.

In Karakol brengen we o.a. een bezoek aan de Dungan Moskee en de Russisch Ortodoxe kerk.  We slenteren nog even over de immense markt van Karakol en rusten een beetje uit in het comfortabele guesthouse voor we weer op trekking vertrekken.

Daar waar we op de eerste voettocht voornamelijk door een steppenlandschap en over groene alpenweide tussen de 2200 en 3000 meter liepen, zoeken we nu het hooggebergte op.  5 dagen lang trekken we door sparrenbossen, over bergweiden, langs woeste rivieren en kleine meertjes.  5 dagen lang kijken we uit over gletsjers en de hoge pieken van het Tian Shan gebergte. Hoe hoger we klimmen, hoe ruwer het landschap wordt.  We steken de Ailanysh pas (3560 m) en Ortok pas (3780 m) over en klimmen naar de Ala Kol pas, op 3860 m, met een onvergetelijk uitzicht op het turquoise Ala-Kol meer en de bergtoppen van de Terskey Ala Too bergketen.

We sluiten de reis af met een bezoek aan de beroemde Osh Bazaar in Bishkek en, als het weer het toelaat, een heerlijk buffet of barbecue in de tuin van Hotel Umai.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
13 jul 2024 > 27 jul 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Kirgizië
Ontdek onze reizen in Kirgizië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië