fbpx De Abruzzen, een laatste stukje echte wildernis in midden-Italië - Italië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Italië

De Abruzzen, een laatste stukje echte wildernis in midden-Italië

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Louis Van Orshaegen Lees meer
panoramische wandelingen door ongerept Maiella en Abruzzo Nationaal Park
comfortabele verblijven in kleinschalige, charmante familiehotels
kort bezoek aan Rome, la città eterna

De Abruzzen, op slechts korte afstand van Rome, staat synoniem voor een verbazingwekkend en ongerept berglandschap waar zelfs nog wolven, herten en bruine beren rondlopen. De regio bestaat uit drie (beschermde) nationale parken. Tijdens deze rondreis maken we stevige staptochten door twee van de drie nationale parken die de Abruzzen telt (Maiella en Abruzzo). Maar de natuur is niet het enige kenmerk van dit gebied, we vergeten ook de culturele schatten van deze regio niet. We wandelen door middeleeuwse dorpjes, via pittoreske stadjes en langs kloosters met prachtige fresco’s.

Vanuit Rome – la città eterna ofwel ‘eeuwige stad’ – een grote metropool waar duizenden jaren geschiedenis op elke hoek te vinden is, reizen we landinwaarts naar het woeste berggebied van de Abruzzen. Het eerste nationale park dat we bewandelen is het woeste Maiella Nationaal Park, bezaaid met afgelegen middeleeuwse kloosters, hoge bergtoppen en diepe ravijnen. We brengen wat tijd door in het prachtige Sulmona – geboorteplaats van de Romeinse schrijver Ovidius en één van de beroemdste pausen, Celestine V, bekend van Dante’s Goddelijke Komedie – en in het verbazingwekkende Scanno, de favoriete plek van fotograaf Henri Cartier-Bresson. Ook de prachtige middeleeuwse dorpjes Civitella Alfedena en Pacentro mogen niet ontbreken. Deze reis voert ons langs verlaten kastelen op afgelegen bergtoppen en verbazingwekkende kerken in the middle of nowhere. Het tweede nationale park waar we fikse wandelingen maken ligt in het zuidelijke deel van de regio: in het Abruzzo Nationaal Park, kunnen we herten tegenkomen en, als we echt geluk hebben, zelfs een wolf of bruine beer. Enkele ontspannen wandelingen door de natuur met uitzicht op het grote meer van Barrea vormen een waardige afsluiting van deze reis.

In de Abruzzen, een regio nog niet ontdekt door het massatoerisme, voel je als reiziger nog een sterk authentiek karakter. Dit gecombineerd met wandelingen door een woest en ruig landschap, lekkere lokale maaltijden en verblijven in charmante familiehotels maken van deze reis een absolute aanrader!

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
22 jun 2024 > 29 jun 2024
08 sep 2024 > 15 sep 2024
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
22 jun 2024 > 29 jun 2024
08 sep 2024 > 15 sep 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië