fbpx Grand Tour, van noord naar zuid - Zuid-Afrika - Groepsreizen - Zuiderhuis

Zuid-Afrika

Grand Tour, van noord naar zuid

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Koen Dehaene Lees meer
comfortabele groepsreis langs de mooiste wild- en natuurparken
gediplomeerde Nederlandstalige gids, woonachtig in Zuid-Afrika
gevarieerd programma met diverse game-drives

Vanuit Johannesburg reizen we via Ohrighstad en de Panoramaroute naar het bekende Krugerpark. Een stop aan de Three Rondavels, de Potholes en God’s Window kan uiteraard niet ontbreken. Onderweg hebben we onvergetelijke uitzichten over de fantastische Blyde River Canyon.

Het Krugerpark is één van de bekendste wildparken in Afrika en wordt beschouwd als één van de beste plaatsen om de big five te spotten in zijn natuurlijke omgeving. ’s Morgens, heel vroeg, wanneer alles terug tot leven komt en het wild op zijn actiefst is, rijden we met een open jeep door het Krugerpark.

We verlaten Zuid-Afrika en brengen enkele dagen door in eSwatini. Het koninkrijk is ongerept en authentieker dan Zuid-Afrika en heeft een erg gastvrije en vriendelijke bevolking. Het landschap is erg gevarieerd: uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, hoge bergen en spectaculaire watervallen. In het Mlilwane National Park wandelen of fietsen we tussen de zebra ‘s, antilopen, wrattenzwijnen en giraffen die ons nieuwsgierig staan aan te kijken. Overnachten doen we in traditionele beehives.

Na een bezoek aan een lokale markt keren we terug naar Zuid-Afrika. Het Hluhluwe Umfolozi park is het oudste park van het land en is vooral bekend om zijn kweekprogramma met witte en zwarte neushoorns. Vanuit St-Lucia maken we een boottocht door de lagunes en mangroven waar talrijke vogelsoorten, krokodillen en nijlpaarden huizen.

Via het binnenland van Kwazulu Natal rijden we naar de Drakensbergen. Door erosie is hier een spectaculair landschap ontstaan van hoge, scherp gekartelde, pieken en zacht glooiende groene heuvels. Dat dit gebied al sinds de prehistorie bewoond wordt bewijzen de rotsschilderingen die toegeschreven worden aan de San. Voor we doorreizen naar Lesotho maken we tijd voor een ontspannende wandeling met erg mooie vergezichten en spectaculaire watervallen.

Lesotho verkennen we vanuit Malealea. Het kleine koninkrijk, dat terecht het ‘kingdom in the sky’ wordt genoemd, is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 meter ligt.Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan – we bevinden ons in het onovertroffen land van de Basotho.

Na een lange rit door de Grote Karoo bereiken we op dag 13 Graaff Reinet. De Grote Karoo, het land van grote dorst, is een halfwoestijn die zich uitstrekt over een derde van Zuid-Afrika, met een flora en fauna die droogte en extreme temperaturen verdraagt. De Karoo is een uniek Zuid-Afrikaans landschap van dolerietgesteente, tafelbergen en eindeloze vlaktes. In Graaff Reinet maken we kennis met de zwarte cultuur van Zuid-Afrika. Een lokale gids neemt ons mee doorheen zijn township, we maken een korte game drive en genieten van een onvergetelijke zonsondergang bij de ‘Vallei van Verlatenheid’.

We verlaten de Grote Karoo en rijden over de Outeniqua pas naar de Tuinroute. De Tuinroute loopt van Mosselbaai in het westen naar de monding van de Stormsrivier in het oosten en dankt zijn naam aan de uitbundige flora die het hele jaar door bloeit. We trekken langs de magnifieke kust en stoppen op de mooiste plekjes: in het pittoreske dorpje Knysna, aan de prachtige uitzichtpunten over land, zee en ruige rotspartijen en in het onovertroffen Tsitsikamma National Park. De combinatie van woeste zee en weelderige bossen maakt van dit stukje land een waar paradijs. Vanop het strand kan je vaak dolfijnen en walvissen spotten.

Na een bezoek aan de struisvogels in Oudtshoorn en het wijndorpje Franschhoek komen we aan in Kaapstad. De indrukwekkende stad ligt op een schiereiland aan de Atlantische Oceaan en aan de voet van de beroemde Tafelberg, die zich majestueus verheft boven de stad. Wolken en mistflarden zorgen hier vaak voor een fraai schouwspel. We bezoeken de gezellige vissershaven van Houtbaai en verkennen het Kaapse schiereiland. Via Chapman ’s Peak rijden we naar Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. We nemen de boot naar Duikereiland, waar zich een kolonie van ongeveer 6000 zeehonden heeft gevestigd, en brengen een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders.

Lees meer
Comfortniveau i
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
08 nov 2024 > 29 nov 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Zuid-Afrika
Ontdek onze reizen in Zuid-Afrika
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië