fbpx Zuiderhuis - Piemonte – Proeven van Monferrato en de Langhe

Italië

Piemonte – Proeven van Monferrato en de Langhe

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Bart Vandecapelle Lees meer
verken in groep de beroemdste wijngebieden van Piemonte
wandel langs prachtige paden met sublieme vergezichten op de Alpen
verblijf in 2 authentieke agriturismo’s met zwembad

Piemonte ligt letterlijk aan de voet van de Alpen. Hier klopt het culinaire hart van Italië, met z’n typische Piemontese gerechten en slow-food keuken. Wijn, kaas en truffels hebben Piemonte, en het deelgebied de Langhe wereldberoemd gemaakt: de wijnen Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto. De kazen Castelmagno en Robiola, de witte en zwarte truffels. En dan vergeten we nog de hazelnoten van Nutella!

Wij verblijven in 2 gastvrije agriturismo’s in de 2 mooiste streken van Piemonte: de Langhe en Monferrato, die integraal deel uitmaken van Unesco Werelderfgoed. We maken sportieve dagwandelingen van om en bij de 20 km en doorkruisen deze 2 gebieden met hun aaneenschakeling van heuvels tot 600m. Sommige zijn begroeid met bossen maar vaak bestaan ze geheel of gedeeltelijk uit prachtige wijngaarden in alle tinten groen en geel. Ook de toppers Alba en Barolo komen aan bod.
We halen ons hartje op aan sublieme panorama’s, aan paden langs diep ingesneden riviertjes, we ontdekken fraaie dorpen (meestal bovenop de heuvel), en in de verte doemen de glorende witte Alpentoppen op als een prachtig decor. Gezien het heuvelende landschap telt onze hoogtemeter gestaag door; de hellingen zijn echter nooit lang maar hier en daar wel steil, wat de tocht pittiger maakt.

Elke wandeling voert ons door de natuur en brengt ons langs verschillende schilderachtige dorpen met hun oude kerk, een kasteel of versterkte toren, een gezellig marktplein, de kleine smalle straatjes en balkons met vergezichten. De dorpjes zijn niet alleen fraai, maar vaak behoren ze ook tot de communes (vergelijk het met een cru) van de appellatie Barolo en Barbera: Serralunga d’Alba, La Morra, Monforte d’Alba, Castiglione Falletto, San Marzano, Canelli, Moasca, etc.
Lunchen doen we met een picknick, of we nemen even de tijd voor een eenvoudige maaltijd in een osteria of trattoria. Als beloning na deze sportieve wandeltochten genieten we van de rust op het terras, relaxen we aan het zwembad waarna we ons klaar maken voor een super avondmaal met antipasto, primo, secundo en dolce.

Een bezoek aan een lokale wijnboer mag zeker niet ontbreken, en zo komen we alles te weten over de Nebbiolo (Langhe) en Barbera (Monferrato) wijnen.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
18 mei 2024 > 25 mei 2024
07 sep 2024 > 14 sep 2024
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
18 mei 2024 > 25 mei 2024
07 sep 2024 > 14 sep 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië