fbpx Sardinië, de Supramonte en de oostkust - Italië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Italië

Sardinië, de Supramonte en de oostkust

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Louis Van Orshaegen Lees meer
verken het ongerepte Sardijnse binnenland en oostelijke kustlijn
wandel langs grillige indrukwekkende mediterrane berg- en kustpaden
neem verfrissende duiken in adembenemende baaien

Wie Sardinië zegt, denkt meteen aan prachtige witte mediterrane stranden. Niets is minder waar, maar het op één na grootste eiland van Italië biedt nog zoveel meer dan dat! Het binnenland van het eiland (ook wel bekend als zona blu, een regio waar de bevolking vaak heel oud wordt) huisvest traditionele herders, glooiende heuvels en weiden vol wilde bloemen. De Sardijnse kustlijn is een afwisseling van spectaculaire kliffen en verbluffende mooie kleine stranden. En niet alleen natuur maar ook een verbazingwekkende rijkdom aan archeologische schatten vinden we op het eiland: Sardinië is bezaaid met kleine Nuraghische dorpjes die toebehoorden aan de eerste kolonisten en die vermoedelijk dateren van tussen 1500 en 500 voor Christus.

De wandelpaden die we voor deze reis hebben gekozen slingeren door dennenbossen naar grillige zeekliffen en rotsachtige kreken. Mirte, rozemarijn, rotsroos en lamsoor omzomen de zandstranden, waarvan er vele alleen over zee of langs de kust bereikbaar zijn. De witte krijtrotsen en kalkstenen kliffen geven het water een verleidelijke kristalheldere lichtblauwe schijn, terwijl de kustlijn bezaaid is met prachtige grotten. We ontdekken de prachtige verscheidenheid van het eiland en krijgen een echt inzicht in het lokale Sardijnse leven.

Onze tocht brengt ons naar het hart van de wilde Supramonte regio en langs de oostkust van Sardinië, zonder twijfel de mooiste van het eiland en tevens een spectaculair wandelgebied. Hier storten steile kalkstenen kliffen, gekleurd door wilde bloemen en de vruchten van aardbeibomen verticaal naar beneden in de blauwe Middellandse Zee en openen kleine zandstranden zich in duizelingwekkende kloven. Kleine gecultiveerde valleien dragen de vruchten van de inspanningen van de mens: ze staan vol met olijfgaarden en wijngaarden die lekkere lokale wijnen opleveren.

Tijdens de eerste dagen van onze reis dompelen we ons onder in het hart van de Supramonte en de stad Oliena. We klimmen naar het hoge kalksteenplateau gedomineerd door de hoogste top van het gebied, de Monte Corrasi, en wandelen door de geurige mediterrane maquis langs de torenhoge kliffen van Punta Sos Nidos. Hier genieten van weidse panoramische uitzichten over de vallei van Oliena en de kloof van Su Gologone. We wandelen door het weelderige, tuinachtige landschap van Oliena met zijn vele olijfbomen en wijngaarden die de prachtige lokale ‘Canonau’ wijn produceren. Ook het Nuraghische dorp Sa Oche met zijn heilige bron, de ongerepte Lanaittu Vallei en het mysterieuze Nuraghische dorp Mount Tiscali mogen niet ontbreken. Vanaf hier verkennen we de verbazingwekkende Su Gorropu Canyon en de ‘Trappen’ van de Scala Surtana. De volgende dagen staan in het teken van de prachtige kustlijn, de beroemde Golf van Orosei, en de pittoreske vissersdorpjes Cala Gonone en Santa Maria Navarrese.

Onze reis neemt ons mee op een ontdekkingstocht langs de vele natuurlijke en culturele schatten van dit prachtige Italiaanse eiland, maar biedt ook de mogelijkheid om te genieten van enkele van de mooiste stranden en meest kristalheldere zeeën van het gebied. Een ideale mix van wandelen en verfrissende zwempartijen, aangevuld met de fijne traditionele keuken van Sardinië en lekkere lokale wijnen.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
08 jun 2024 > 15 jun 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië