fbpx Sicilië & de Eolische eilanden - Italië - Groepsreizen - Zuiderhuis

Italië

Sicilië & de Eolische eilanden

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Catherine Dupres Lees meer
8-daagse begeleide wandelreis in groep langs de 7 Eolische eilanden in Zuid-Italië
wandelingen op Lipari, Salina, Vulcano, Filicudi en Alicudi, Panarea en Stromboli
comfortabel verblijf in hotel**** in Lipari, hotel*** in Catania en hotel*** in Milazzo

Van de zee naar de vulkaantoppen, alle Eolische eilanden in één reis

Op deze bijzonder gevarieerde wandel-, vaar- en zwemreis maken we kennis met de Eolische eilanden. Deze archipel in de Tyrreense Zee, ten noordoosten van Sicilië, ontleent zijn naam aan Aeolus, de Griekse god van de winden. We zullen hem dankbaar zijn voor een milde zeebries bij onze verkenning van deze zeven eilanden, stuk voor stuk uniek en alle van vulkanische oorsprong. Badend in het mediterrane zonlicht bieden ze een steeds wisselende en verrassende aanblik door de ongewone vormen en landschappen, kleurrijk geschakeerd door het zwart van basalt, het sappige groen van de akkers, gele brem en de azuurblauwe zee op de achtergrond.

Onze uitvalsbasis voor onze verkenningen van de westelijke eilanden is een comfortabel viersterrenhotel vlakbij de haven van Lipari. Hier nemen we de boot naar Filicudi, Alicudi, Vulcano en Salina. Het scheepsdek biedt het mooiste zicht op grillig gevormde kusten met baaien, rotskloven en faraglioni, fascinerende rotspilaren in de zee. We zetten uiteraard ook voet aan wal. Op het eiland Vulcano trekken we langs de dampende fumarolen van de Gran Cratere (400 m) en genieten we van een duik in de zee. De zeebodem wordt hier gekenmerkt door ‘fumarolen’, d.w.z. uitstoot van zwavelhoudend gas uit de aardkorst. Salina, met zijn tweelingvulkaan, is het eiland van kappertjes en wijngaarden. We wandelen hier langs de flanken van de Monte Fosse delle Felci, de hoogste berg van de Eolische eilanden. Op het hoofdeiland Lipari klimmen we naar de 369m hoge Monte Guardia en wandelen we langs de noordkust van het eiland dat beroemd is om zijn puimsteen. Het pad naar de Monte Pelato is dan weer bedekt met zwart obsidiaan en biedt een mooi zicht op de volgende twee eilandjes die we zullen bezoeken, het vredige, zeer spaarzaam bewoonde Alicudi en het door merkwaardige vulkanische rotsen vormgegeven Filicudi.

We varen verder naar Panarea, met zijn witte huizen met blauwe luiken en geplaveide straatjes het meest pittoreske eiland van de groep. Na een wandeling langs de bergen en de kusten schepen we opnieuw in voor de overtocht naar Stromboli, waar we de superactieve vulkaan kunnen observeren, die sinds eeuwen 4 à 5 maal per uur gloeiende lava-erupties heeft. We bewonderen dit schouwspel vanop een uitzichtplatform op max. 400 meter hoogte waar je een indrukwekkend zicht hebt op de krater die met krakende uitbarstingen de nachtelijke hemel in vuur en vlam zet.

Een bijzondere reis door een buitengewone wereld vol contrasten; de rust en sfeer van de eilanden en de indrukwekkende natuurkrachten, de grote variatie aan landschappen en kleuren, de zee die nooit ver is en af en toe een aangename verfrissing biedt en een heerlijke regionale keuken.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
19 okt 2024 > 26 okt 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië