Op zoek naar iets?

Tatacoa Desert, Colombia

COLOMBIA - Op de koffie in Colombia - 22 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €2770

  • september - oktober | groepsreis voor 20-30'ers | Nederlandstalige begeleiding
  • 4 dagen trekken doorheen de Colombiaanse jungle naar Ciudad Perdida (the Lost City)
  • de sfeer opsnuiven in de koffieregio en ons wagen aan een potje 'Tejo'

  De Colombiaanse sfeer opsnuiven

  "Colombia, het enige risico is dat je wilt blijven..." Waar zit dan die verleiding?

  In de eerste plaats zijn er de Colombianen zelf, een bonte mengeling van volkeren. Ze genieten van het leven, houden van dansen, muziek, feesten en koesteren hun eeuwenoude tradities. Zo bezoeken we hun prachtige archaeologische sites San Agustin en Tierradentro. We komen thuis in Colombia en mengen ons met de locals. Zo spelen we samen met hen het beruchte 'Tejo' spel, petanque met een gevaarlijk kantje, en gaan we bij hen op de koffie.

  Een tweede reden om Colombia te bezoeken is de overweldigende natuur: van de tropische zandstranden aan de Caraïbische kust, de dichtbeboste en groene Colombiaanse jungle, de koffieplantages waar het wemelt van de palmbomen, tot het droge en woestijnachtige Tatacoa gebied. We verkennen al deze gebieden te voet. Als echte ontdekkingsreizigers gaan we gedurende 4 dagen op zoek naar Ciudad Perdida, the Lost City. Een stevige trekking waarbij we genieten van een welverdiende nachtrust in onze hangmatten. Nadien is het tijd voor te chillen aan de paradijselijke Caraïbische stranden in het Tayrona National Park.

  De derde reden zijn de interessante steden Bogotá, Salento, Santa Marta en Cartagena. Met hun street art, bruisende en funky wijken, en hun koloniaal verleden palmen ze ons helemaal in.

  Fysiek wandelniveau

  Comfort niveau

  Dag 1

  Brussel - Bogota

  Internationale vlucht vanuit Brussel naar Bogota.

  Bienvenido!! Colombia verwelkomt ons.
  Genieten van onze eerste avond en een welverdiende nachtrust in een koloniaal hotelletje in het historische centrum.

  Dag 2

  Bogota per fiets

  Na het ontbijt starten we onze trip in Colombia met een actieve verkenning van Bogota. Al fietsend maken we deze voormiddag kennis met La Candelaria, het historische centrum van Bogota, maar ook met een aantal minder bezochte wijken. We houden halt bij de lokale fruit- en bloemenmarkt.

  In de namiddag is er de mogelijkheid om de stad verder te verkennen met de groep, langs de straten vol graffiti te lopen, en het goudmuseum of het Botero museum te bezichtigen.

   

  Dag 3

  Rit door het Colombiaanse platteland

  We worden opgepikt na ons ontbijt en ruilen de stad Bogota in voor het Colombiaanse platteland (5-6 uur rijden).

  In het stadje Aipe steken we de Magdalena rivier over met de boot. Tijdens deze ontspannende 10 minuten kan je vogels en soms zelfs een iguana langs de rivier spotten.
  We wandelen verder naar ons hotel in Villavieja. De bagage wordt later gebracht door onze chauffeur.

  We logeren vanavond vlakbij de Tatacoa Desert en door het droge klimaat en de weinige lichtvervuiling is er vannacht een prachtige sterrenhemel te bewonderen. Optioneel kan dit met een gids die nog meer over de sterren kan vertellen.

  Dag 4

  Unieke geologie, fauna en flora in Tatacoa Desert

  In de vroege ochtend staat er een lokale gids klaar om ons het beste te laten zien van de Tatacoa Desert. We starten onze dag met een wandeling in het rode gedeelte van deze woestijn. De gids leert ons kennis maken met Tatacoa haar speciale geologische formaties, de lokale flora en fauna. We kunnen het zand afspoelen en ons nog even opfrissen in een natuurlijk zwembad vooraleer we dit stuk woestijn verlaten.

  Verder doorrijden naar Tierradentro en overnachten in hotel.

  Dag 5

  Eeuwenoude cultuur in Tierradentro

  Vandaag bezoeken we één van de meest belangrijke archeologische sites in Colombia. Tierradentro is een vredevol plekje met vriendelijke mensen en magnifieke archeologische wonderen. Het ligt wat verder van de toeristische route en hierdoor zijn er verrassend weinig bezoekers. Nochtans zijn deze ondergrondse graftombes uniek in Zuid-Amerika (UNESCO World Heritage).

  We wandelen doorheen deze prachtige site en bewonderen Colombia zijn eeuwenoude cultuur.

  Dag 6-7

  Archeologische site San Agustin

  Na het ontbijt rijden we een heel stuk naar het zuiden van Colombia (6-7 uur rijden) omwille van een andere prachtige archeologische site, San Agustin, dat gelegen is in het Colombiaanse Andes gebergte. Tijdens de rit worden we getrakteerd op prachtige landschappen en vergezichten.

  De volgende dag gaan we deze site op eigen houtje bezoeken. Met zijn overblijfselen van een mysterieuze, eeuwenoude cultuur dat floreerde tussen de 8ste en de 1ste eeuw voor Christus, spreekt San Agustin tot ieders verbeelding! De beelden hebben een unieke en kunstzinnige vorm. Daarbovenop ligt deze site nog eens in een prachtige omgeving, die we nog beter kunnen bewonderen vanop het uitkijkpunt.

  Optioneel kan er gekozen worden om deze regio te verkennen te paard.

  Dag 8

  Optionele rafting

  We trekken na het ontbijt langs een ander landschap, namelijk dat van het Puracé National Park.
  Hier kunnen degene die zich willen wagen aan avontuur, proeven van een echte Colombiaanse rafting.

  Nadien rijden we verder naar Popayan: een schattig, wit, koloniaal stadje, waar we ook overnachten.

  Dag 9-10

  Koffie in de Cocora vallei en het explosieve spel 'Tejo'

  Rit naar de beroemde koffieregio (6-7 uur rijden), met een tussenstop in Buga voor het bezichtigen van de Basilica del Señor de los Milagros, één van de hoofdbestemmingen voor pelgrims in Colombia. De dag eindigen we met een verfrissende duik in het zwembad van een sfeervol hotelletje.

  De volgende dag gaan we na het ontbijt op de koffie bij de Colombianen en rijden we samen met een lokale gids naar het dorpje Salento dat in het centrum van de koffieregio ligt. Dit kleurrijke dorpje verovert iedereens hart, zelfs de niet-koffie-liefhebbers.

  De koffieregio is één van de mooiste regio's in heel het land en is gekend voor zijn mild, lenteklimaat het hele jaar door, de vriendelijke lokale bevolking en de adembenemende natuur. Weelderige, bergachtige landschappen wisselen af met pittoreske koffieplantages. De dorpen zijn herkenbaar aan de terracotta gekleurde daken.

  We maken een stevige wandeling in Cocora Nationaal Park en spotten kolibries tussen de hoogste palmbomen ter wereld. Deze prachtige boom is trouwens de nationale boom van Colombia.

  Ook mag een rondleiding in een lokale koffiekwekerij niet ontbreken! We wandelen door de koffieplantages en leren alles over het proces van een simpele koffieboon tot een delicieus kopje koffie.

  Tot slot mengen we ons onder de 'locals' en maken we kennis met het Colombiaanse spel 'Tejo'. Petanque met een gevaarlijk en explosief kantje, wat het spel o zo leuk maakt. Via deze link krijg je een idee over wat er ons te wachten staat: Spel Tejo. Het spel is de oudste traditie en ondertussen zelfs een nationale sport. De oorspronkelijke bevolking van Colombia, de Tayrona Indianen, speelden dit spel reeds voor de Spanjaarden binnenvielen in de zestiende eeuw. De legende luidt dat er gespeeld werd voor de liefde van een vrouw, en wie won kreeg haar mee naar huis als beloning.

  Dag 11

  Sierra Nevada de Santa Marta

  Binnenlandse vlucht naar Santa Marta.

  Santa Marta ligt aan de voet van een hoog kustgebergte (Sierra Nevada de Santa Marta) aan de Caraïbische kust. We trekken de Sierra Nevada in naar Minca, een vredevol dorpje in deze bergen. De rit is een prettige, kronkelende klim naar dit hoger gelegen deel.

  Met zijn koeler klimaat, verfrissende bergriviertjes, fantastische biodiversiteit, koffie en cacaoplantages en prachtige vergezichten, is Minca een echte droombestemming. We overnachten in een uniek, holistisch hostel, waar we helemaal één worden met de natuur en onszelf. 

   

  Dag 12

  Eén met de natuur en onszelf in Minca

  Vrije dag in het unieke Minca. Genieten van lokale activiteiten in het prachtige hostel, mooie wandelingen in de omgeving en adembenemende uitkijkpunten. Daarnaast kan je ook kiezen om een koffie of cacaoplantage te bezoeken. Om even af te koelen kunnen we gebruik maken van verschillende natuurlijke 'swimming spots' of zwemmen onder de Marinka waterval.

  Dag 13

  Paradijselijk Tayrona Nationaal Park

  Vandaag hiken we door de jungle van het Tayrona Nationaal Park op zoek naar de mooiste stranden van Zuid-Amerika. Een prachtige plek waar het tropisch regenwoud, goudgele stranden en de helderblauwe Caraïbische zee elkaar raken. Na de lunch genieten we van het tropische strand en met wat geluk spotten we brulapen.

  We overnachten in Palomino, waar we relaxen in een droomhostel gelegen aan het strand.

  Dag 14

  Tubing en chillen aan de Caraïbische kust

  Tubing is the way to go!

  Deze voormiddag laten we ons meevoeren met de stroming van de Palomino rivier op rubberen banden tot we uitkomen aan de zee en een prachtig strand.
  Hier genieten we van alles wat de Caraïbische kust te bieden heeft: prachtig strand, felblauwe zee en het geluid van ruisende palmbomen.

  Na een vrije namiddag bereiden we ons voor op onze 4-daagse trektocht.

  Dag 15-18

  Vierdaagse Trektocht naar Ciudad Perdida (the Lost City)

  Eén van de hoogtepunten van onze reis. We maken een 4-daagse trektocht doorheen de groene Colombiaanse jungle op zoek naar de "Verloren Stad". De Tayrona indianen hebben deze Ciudad Perdida opgebouwd. De restanten van deze stad zijn indrukwekkend. De 169 terrassen die zijn uitgehouwen in de bergen en de ruïnes van de stad, al dan niet overwoekerd door groen, zijn impressionant. Op onze tocht worden we overweldigd door sublieme panorama's, unieke fauna en flora en hier en daar een pittoreske waterval. We doorkruisen meermaals verschillende rivieren.

  We dragen zelf onze uitrusting (nodig voor deze tocht) en stappen per dag gemiddeld een vijftal uur. We verblijven bij Indiaanse families, waar we volledig "back to basics" gaan. We slapen meestal in hangmatten of in een basic camp op een dunne matras, en smullen van de overheerlijke lokale gerechten.

  Ver weg van alle beschaving genieten we vier dagen van de immense natuur- en cultuurpracht. Dit is een onvergetelijke en unieke tocht die de inspanning meer dan waard is.

  Na deze onvergetelijke 4-daagse keren we terug naar de bewoonde wereld en is er de optie om goed uit te rusten of nog een stapje in de wereld te zetten in het bruisende Santa Marta.

  Dag 19-20

  Cartagena, parel van de Caraïben

  We slapen uit en vertrekken richting onze laatste bestemming, Cartagena, de parel van de Caraïben.

  Deze mooie koloniaanse stad ligt aan de Caribische kust en lijkt haast een openluchtmuseum. Het historisch centrum is een lust voor het oog, het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De havenstad werd in de achttiende en negentiende eeuw de toegangspoort tot Zuid-Amerika voor de Spanjaarden en is daarom ook erg interessant voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Ook de omwalling dat de stad moest beschermen tegen piraten is de moeite waard. Kortom: er valt genoeg te zien en te doen in het bruisende en sfeervolle Cartagena!

  2 overnachtingen in een sfeervol centraal gelegen hotel.

   

  Dag 21-22

  Terugvlucht naar België

  Tijd voor nog wat souvenirshopping en genieten van het warme klimaat, vooraleer we met spijt in ons hart afscheid nemen van het prachtige Colombia met een berg aan herinneringen.

  Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar België.

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  22 dagen

  Begeleiding

  Nederlandstalige Zuiderhuis reisleider Tom De Windt begeleidt deze groepsreis. Hij kent de bestemming als geen ander, daar hij hier nog een aantal jaar gewoond heeft.

  Lokale gidsen volgens programma.

  Datum reisfiche

  © Groepsreizen 20-30'ers - januari 2019

  Deelnemers

  Min. 7 - max. 13

  Documenten

  Internationale reispas (geldig tot minimum 6 maanden na terugkeer in België)

  Fysiek

  Voor deze reis is een goede conditie en een actieve ingesteldheid nodig. Tijdens de trektocht wordt alle nodige bagage zelf gedragen en wordt gemiddeld een vijftal uur per dag gestapt door soms drassig en moeilijker begaanbaar terrein. 

  Gezondheid

  Zuiderhuis heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be/). 

  Logies

  Diverse logies. Meestal verblijven we in twee- of driepersoonskamers in comfortabele guesthouses, hostels of hotels.
  Tijdens de 4-daagse trekking overnachten we in hangmatten of stapelbedden, voorzien van muggennetten.

  Lokale tijd

  Tijdens deze groepsreis is het 6 uur vroeger in Colombia.

  Maaltijden

  Tijdens de meerdaagse tocht zijn alle maaltijden inbegrepen in de basisprijs.
  De overige dagen is het ontbijt steeds inbegrepen en zijn de lunch en het avondmaal ter plaatse te betalen.
  De richtprijs voor al deze maaltijden ter plaatse is 200 EUR voor de hele reis.

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke reizen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  18/07/2019