Namibië

Best of Namibia

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Koen Dehaene Lees meer
groepsreis langs de hoogtepunten van Namibië
verblijf in uitstekende lodges en guesthouses met een bijzondere ligging (meestal met zwembad)
indrukwekkende landschappen en grote kuddes wild

Namibië heeft het allemaal: de meest indrukwekkende zandduinen ter wereld, spectaculaire rotsformaties, uitgestrekte savannes met acaciabomen, wilde dieren en torenhoge bergen. Op deze rondreis genieten we van de onovertroffen schoonheid van rode rotsen, zandgele sterduinen en diepe canyons. We brengen een uitgebreid bezoek aan Damaraland en gaan op zoek naar leeuwen, olifanten, giraffen en jachtluipaarden in het unieke Etosha National Park.

Bij aankomst verlaten we Windhoek onmiddellijk en rijden we door de Kalahari woestijn naar Fish River Canyon, één van de grootste en meest spectaculaire canyons ter wereld. Het gaat afwisselend door uitgestrekte zandvlaktes, imposante duinen, steppe en savanne – een desolaat landschap met droge kokerbomen en grillige rotsformaties. Bij Fish River Canyon genieten we van een adembenemend uitzicht over ruige kale bergen en de diep uitgesneden kloof.

In de buurt van Aus kunnen we een mooie wandeling maken door de Succulent Karoo, vooral bekend om zijn grote diversiteit aan vetplanten. Bij neerslag slaan de struiken en planten vocht op in hun bladeren en stengels waardoor ze lange periodes van droogte overleven. Langs de Atlantische Oceaan spotten we met een beetje geluk enkele pinguïns, robben, bruinvissen, dolfijnen of walvissen. We brengen een bezoek aan Luderitz en Kolmanskop, een spookstad grotendeels bedolven onder het zand van de Namibwoestijn.

Het landschap wordt steeds desolater en we bereiken de indrukwekkende oranjerode duinen van Sossusvlei. Hier vind je de hoogste zandduinen ter wereld. Het uitzicht van op de duinen is adembenemend. Zeker bij zonsopgang en zonsondergang krijgt het landschap een surrealistisch aanblik.

We rijden doorheen de ruige natuur van het Naukluft National Park naar Walvisbaai en Swakopmund, een bizar overblijfsel uit de Duitse koloniale periode. Het landschap met de intens gele duinen, blauwe lucht en scherpe lijnen, is een bron van inspiratie voor elke fotograaf. Tijdens een bootsafari aanschouwen we zeerobben en pelikanen – dolfijnen springen op langs de boot.

Iets ten Noorden van Swakopmund komen we in een droog, desolaat en dunbevolkt gebied. We trekken door Damaraland naar Etosha. Kenners betitelen deze regio vaak als het mooiste deel van Namibië. Het landschap is fenomenaal en kent diverse bezienswaardigheden. Op de zandvlaktes van Damaraland leven onder andere gemsbokken, koedoes, giraffen en struisvogels. Ook de woestijnolifanten en woestijnneushoorns trekken in dit deel van Namibië rond.

Op weg naar Etosha bezoeken we een Himba-stam en stoppen we in Twijfelfontein en aan het ‘Versteende Woud’. Onder begeleiding van een lokale gids maken we een korte wandeling langs prachtige rode zandsteenformaties en vele acaciabomen. We verblijven in de magnifieke Vingerklip Lodge, gelegen aan een zandstenen rots die 35 meter boven het vlakke landschap uitsteekt.

Om Etosha National Park te verkennen trekken we anderhalve dag uit. Het park bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door kale savannevlaktes. Het is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om wilde dieren te spotten. Olifanten, neushoorns, giraffen, zebra ‘s, jachtluipaarden, koedoes, antilopen en leeuwen: allemaal passeren ze de lens van je camera.

Afsluiten doen we in Windhoek, waar de mooi uitgedoste Herero-vrouwen onmiddellijk opvallen. We slenteren over de Independence Avenue en sluiten in schoonheid af met een lekker diner in een sfeervol restaurantje.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
19 sep 2022 > 07 okt 2022
19 dagen - €5595
Op deze reis geldt 5% vroegboekkorting tot en met 19 mrt 2022
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Namibië
Ontdek onze reizen in Namibië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania