Spanje

Sneeuwschoenwandelen in de Spaanse Pyreneeën

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Jon Sanz Lees meer
wandelreis in groep vanuit vast verblijf
afwisselende wandelingen in de sneeuw
ongerepte natuur en dorpcultuur in Val d'Aran

Winterwandelreis in de Spaanse Pyreneeën, sneeuwschoenwandelen in het ongerepte Val d’Aran 

Midden in de Pyreneeën ligt de vallei van Aran (Val d´Aran in ´Aranés´). Het is een streek met een eigen identiteit en authentieke dorpscultuur. Het is een deel van Catalonië, maar met een eigen status en eigen taal in een speciale uithoek van de Pyreneeën. Het is het enige Atlantische dal in de Spaanse Pyreneeën en de natuurlijke opening van de regio strekt zich naar Frankrijk uit. Het Val d´Aran heeft een rijk historische verleden en dat is ook in de architectuur te zien. Elk dorp heeft oude herenhuizen (XIV -XV eeuw), maar zeker zo interessant en mooi zijn de Romeinse kerken (IX – XIII eeuw), heel goed geconserveerd en met prachtige fresco’s. Alle dorpen volgen de traditionele manier van bouwen, met stenen en leistenen daken. De natuur is ook prachtig. Het dal is omsloten door hoge bergen van meer dan 3000 meter en de dorpen zijn door grote dennenbossen omringd. Er zijn meerdere zijdalen, oasen van rust. Sommige plekken zijn (zeker tijdens de wintermaanden) echt verlaten. Elke hoek biedt een verrassend zicht: watervallen, stromende bergbeken, verlaten dorpen, kerken en kapelletjes, en adembenemende uitzichten naar de hoogste toppen van de Pyreneeën. Tijdens deze week gaan we ons in het dagelijkse leven en de natuur van het Val d´Aran verdiepen. De Spaanse berggids, en goede kenner van de streek, gaat ons velig begeleiden op mooie sneeuwwandeltochten, elk verschillend van elkaar. Wij lopen door dalen en berggraten, door dicht begroeide bossen en open landschap, naar berghutten midden in de bergen en ook naar spannende bergtoppen. We zullen de verschillende landschappen van het Val d´Aran zien, maar ook genieten van de lokale gastronomie met bezoek aan de beste restaurants van het dal.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
17 feb 2022 > 24 feb 2022
8 dagen - €1310
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Spanje
Spanje is niet voor niets een van de meest populaire reisbestemmingen op ons continent. Het land heeft zijn klimaat mee, beschikt over een ellenlange kustlijn, aantrekkelijke steden én een ruim en divers landschap.
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania