fbpx Reisverslag: onze wandelspecialist Ellen op groepsreis in Zuid-Afrika

Ellen in Zuid-Afrika

reisverslag

geplaatst op 18 april, 2021

door Ellen Bordinckx

Op 03/11/2017 was het zover: mijn langverwachte reis naar Zuid-Afrika. Vanaf de eerste ontmoeting op de luchthaven van Zaventem zat de sfeer tussen de andere deelnemers er al onmiddellijk in. Het ijs was meteen gebroken, wat een toepasselijke uitspraak is voor deze tijd van het jaar. We lieten de koude en regen achter ons en trokken naar de zon.

Bij aankomst kregen we van onze gids al meteen wat uitleg over dit indrukwekkende land en het verdere verloop van onze reis. We trokken richting Kaapstad en verkenden al wandelend de kuststreek. Na 3 dagen Kaapstad en een pittige tocht naar Lion’s Head reden we verder langs de kust. Op dag 5 kwamen we aan in het Nationaal Park Agulhas, waar de gids een heerlijke braai (bbq maaltijd) voor ons klaarmaakte, terwijl wij nog even de duinen in trokken. Vanuit het meest zuidelijke punt van Afrika, reden we door naar Mosselbaai, waar de taal “Zuid-Afrikaans” meer tot z’n recht kwam.

Onze laatste stopplaats aan de kust en van de tuinroute was vlak bij Tsitsikamma. Toen we allemaal wakker werden gemaakt door de blauwaapjes die op de daken liepen, trokken we naar het vertrekpunt voor onze wandeling. Na enkele kilometers wandelen over de rotsen, kwamen we aan bij een waterval, waar de mogelijkheid bestond om te zwemmen. Heerlijk was dat! De volgende dag trokken we landinwaarts en maakten we ons klaar voor de eerste game drive in Addo Elephant National Park. Een leuke ervaring.

Voor het tweede deel van deze reis reden we door de Karoo tot in Graaff Reinet. Het weer liet het net niet toe om de mooie zonsondergang te spotten in “De vallei der verlatenheid”, maar je kreeg er zalige rust en stilte voor in de plaats. Na 2 dagen hier te verblijven, gingen we naar Oudtshoorn, het warmste plekje van Zuid-Afrika. Bij ons bezoek aan een struisvogelboerderij konden we deze Afrikaanse loopvogels voeren en de durvers onder ons waagden zich zelfs aan een innige omhelzing.

Na een tussenstop bij de wijnvelden trokken we voor 2 dagen de onbewoonde wereld in. ’s Avonds maakte de gids lekkere typische Zuid-Afrikaanse gerechten klaar en konden we genieten van 1 van de mooiste sterrenhemels die ik ooit heb gezien. De laatste wandeling van deze vakantie was zeker en vast de moeite waard. Na een spectaculaire klim, werden we beloond door prachtige uitzichten, wat een mooi resultaat leverde voor de foto’s. Voor de laatste overnachting reden we naar Franschhoek, waar we onze laatste souvenirs op een lokale markt kochten en enkele lokale wijnen proefden.

21/11/2017. Het was zover. Met mooie herinneringen namen we afscheid van Zuid-Afrika. De diversiteit aan wandelingen, cultuur, dieren en natuur zullen ons nog de rest van ons leven bijblijven.
Kortom, een vakantie die absoluut de moeite waard is!

Ontdek hier alles over onze 20-daagse reis De Kaap, de tuin van Afrika

Zuid-Afrika
Zuid-Afrika
Stay inspired

Het beste van onze blogs & reisinspiratie in je mailbox.

HOU ME OP DE HOOGTE

Volg ons op onze socials voor meer inspiratie

Meer inspiratie
De schurk van het moeras
LEES MEER
Een update uit Sri Lanka!
LEES MEER
Paradijsvogels in Costa Rica
LEES MEER
Niels in Nepal: een kennismaking
LEES MEER