Veilig op reis in 2021

reisnieuws

geplaatst op 15 maart, 2021

Een eenvoudig stappenplan

Stilzitten? Dat zit niet in onze aard en opgeven al evenmin. Groot is onze goesting om de ongerepte natuur in te trekken, om het (brave) beest uit te hangen op de Afrikaanse savanne of met de wind in de haren de Atlantische kust af te fietsen. Coronaproof? Helemaal! Om die reishonger te stillen, hebben we een eenvoudig stappenplan uitgewerkt, waarbij niet enkel de fysieke maar ook de financiële gezondheid van onze reizigers wordt gewaarborgd. Zowel als individuele reiziger als wat betreft onze groepsreizen kan je zo met een gerust gemoed je reisplannen uittekenen.

Veilig op reis in 2021

Stap 1: Plan en boek je reis

We hebben heel wat in te halen en onze specialisten helpen je daar maar al te graag bij. Ze staan klaar om je fysiek, digitaal of telefonisch een eind op weg te zetten. Of je nu je vragen hebt over e-bikes, het fysieke wandelniveau van een bepaalde reis of je wil weten welke beestjes je allemaal kan spotten in de Serengeti, wij staan klaar.

Wanneer je bij Zuiderhuis een reis boekt, betaal je enkel een voorschot en vliegtickets (indien van toepassing). Eén gouden raad: denk bij boeking goed na over het afsluiten van een annulatie- en bijstandsverzekering.

De annulatieverzekering van Protections dekt de reiziger:

  • Indien je voor afreis positief test en de reis niet kan doorgaan.

De bijstandsverzekering van Protections dekt de reiziger:

  • Indien je tijdens de reis positief test en er medische kosten gemaakt worden.

Stap 2: 6 weken voor afreis

Zes weken voor afreis kijken we samen met jou hoe de situatie op jouw bestemming geëvolueerd is en meten we hoe groot jouw reishonger is! Is die honger onstilbaar maar gelden op jouw bestemming een in- of uitreisverbod of ernstige reisbeperkingen? Dan betalen wij het reeds betaalde bedrag van de reissom en het vliegticket terug!

Indien reizen naar jouw bestemming niet verboden maar afgeraden wordt, dan kan je:

  • De reis gewoon laten doorgaan. Onze lokale partners en specialisten hebben alles in het werk gesteld om onze reizen zo veilig mogelijk te laten verlopen
  • Opteren voor een terugbetaling van het reeds betaalde bedrag (exclusief vluchten & verzekering).

Opmerking: Indien zich tussen 6 weken voor afreis en vertrek nog problemen voordoen, de kleurcode van je bestemming verandert of er zijn nieuwe ernstige inreisbeperkingen, dan herbekijken we samen de reismogelijkheden zoals hierboven beschreven en of we de reis eventueel kunnen omboeken naar een latere datum.

Als er zich op jouw bestemming geen problemen voordoen, dan betaal je 6 weken voor afreis het volledige saldo en kunnen de voorbereidingen beginnen!

Stap 3: Afreis

Indien je voor vertrek positief test, dan betaalt de annulatieverzekering van Protections de volledige reissom terug. Indien je tijdens de reis positief test, dan dekt de bijstandsverzekering van Protections de medische kosten.

Als zich tijdens de reis andere problemen voordoen, zijn we bovendien 24/7 bereikbaar!

Geldig voor reizen met vertrek tot 31/12/2021

Stay inspired

Het beste van onze blogs & reisinspiratie in je mailbox.

HOU ME OP DE HOOGTE

Volg ons op onze socials voor meer inspiratie

Meer inspiratie
Voor je op reis vertrekt
LEES MEER
Jambonette Ardennaise
LEES MEER
Prachtige beelden uit Zuid-Afrika en Namibië
LEES MEER
5 redenen waarom je naar Peru moet
LEES MEER