Op zoek naar iets?

olifant en monnik in thailand

Ga back-to-basic tijdens ons jungle & elephant avontuur in Thailand

Tijdens deze ontspannende 16-daagse rondreis rijgen we enkele onbekende plekjes van Thailand als een parelketting aan elkaar. Onze lokale Vlaamse reisleidster woont hier al meer dan tien jaar en laat ons met veel enthousiasme kennismaken met een ideale balans tussen actie, avontuur, natuur en cultuur. Voordat we back-to-basic gaan, beginnen we met een heerlijk kerstdiner in een charmant hotel met zwembad en prachtige tuin. Goed uitgerust starten we de volgende dag aan het avontuur in de jungle. We wandelen eerst naar een ‘forest’-tempel en bezoeken de meest heilige tempel van Noord-Thailand, Doi Suthep. Hier zien we het typische beeld van monniken die in feloranje gewaden bidden of chanten. Natuurlijk slaan we ook de gezellige zondagsmarkt van Chiang Mai niet over, waar we artisanale producten kunnen kopen van lokale artiesten. Ook de volgende twee dagen vergeet je niet snel. Onze lokale gids neemt ons via kleine junglepaden en authentieke dorpjes mee naar z’n dorp tijdens een tweedaagse trekking. Hier stappen we op een bamboeraft om over de rivier te drijven en overnachten we in een uniek drijvend hutje.

Nieuwjaar vieren in de jungle

De dag kunnen we niet beter beginnen dan met yoga in een schitterende groene omgeving. Alles staat in het teken van ontspanning: je kunt de hele dag gaan zwemmen, of een boek pakken en in de zon gaan zitten. We sluiten de dag af met een yoga-sessie tijdens zonsondergang en beginnen de volgende dag goed met nog een sessie tijdens zonsopgang. We zijn nu helemaal klaar om via een adembenemend berglandschap naar het hippiedorp Pai te trekken in het noorden van Thailand. Op de avondmarkt kan je hier leuke souvenirs kopen of sushi eten.  Bij Pai stappen we op een raft om de volgende twee dagen via de Pai-rivier naar een gezellig stadje aan de Birmese grens te drijven. We overnachten in het prachtige Nature Resort en vieren nieuwjaarsavond in echte junglestijl.

Ontdek Chiang Mai en de unieke Thaise keuken

Na nieuwjaar staat Mae Hong Son en zijn Birmees getinte tempels op het menu. We ontmoeten ook de mahout of de olifantenhoeders. Een echt hoogtepunt van de reis is de ontmoeting met de olifanten zelf en het volgen van hun dagelijkse routine. Terug in Chiang Mai leren we de geheimen van de Thaise keuken kennen. Thais eten is ronduit heerlijk en een gepeperde chef leert ons de fijne kneepjes in de geweldige natuur. We eindigen deze zeer gevarieerde reis met een wandeling door het oude stadgedeelte van Chiang Mai, en maken kennis met het dialect, het unieke festival en de vele tradities. Een reis om ‘in de diepte’ te gaan van een immer fascinerend land.